Söndagsmiddagen blev smörstekt fläskfile i godaste rosepepparsåsen.
Det här behöver du :
Pommes Frites
Rapsolja
1 fläskfile
Smör
salt & peppar
Rosepepparsåsen :
1 gul lök
1 msk smör
1 – 1/2 msk stött rose peppar
1 dl stek sky / eller 2 msk koncentrerad fond + vatten
4 dl grädde
salt och peppar
Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena
Gör så här :
Ställ ugnen på 100 grader. Putsa fläskfilen ren från senor, och dela den i lagom stora bitar. Smörstek dessa i en panna, och salta och peppra. Lägg dem i en ugnsfastform när de är klara och ställ in i ugnen. Under tiden gör du såsen. Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd. Blanda ner fond, vatten, grädde och roespeppar. Låt sjuda i tio minuter. Sila såsen, och häll tillbaka i stekpannan. Lägg ner fläskfilen och låt sjuda på svag värme. Dekorera med rosepeppar. Fritera sedan pommes :en i rapsoljan. Helst i fritös – även om det går bra i en tjockbottnad gryta. Var försiktigt bara!
Vi hade en sallad till – den hamnade inte på tallriken inna fotograferingen dock.
mumms!
Mums vad gott, ha en fin kväll Jenny!!
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se