Godmorgon,
Halva veckan har redan gått, och idag kommer svärmor hit så vi ska gå och kika på stan en sväng 🙂 Sen ska vi hem och laga lite mat ihop, och bjuda Jacob på innan han ska iväg på match. Han önskade fläskfile & potatis i ugn någonting – så det ska vi väl kunna lösa. Jo och när vi var i sommarstugan fick vi lite fikagäster och ville baka något till fikat, och såg att vi hade ingredienser till att slänga ihop en sockerkaka. men det är ju det där med kök på två ställen, så ströbrödet stod kvar hemma i stan.
Dock funkade det fint att smörja och bröa även med mjöl, eller om man hellre vill med kokosflingor.
Jag hade en väldigt stor form i stugan, därav blev det en smalare kaka. Tyckerdet är roligt man alla fina former de hade förr , och jag har massa fina gamla sockerkaksformar jag ska provanär tiden finns.
Det här behöver du :
75 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
2 dl gräddmjölk ( 50 % )
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret, och ställ undan så det svalnar. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ihop de torra ingredienserna och vänd sedan ner i äggsmeten och rör om med en slev, tillsätt vätskan och rör tills allt blandats. Till sist rör ner det avsvalnade smöret.
Fördela ut i en smord form och grädda i cirka 40 – 45 minuter i nedre delen av ugnen.
Pudra över florsocker innan servering
Älskar dina mat- och baktips!!
Gräddmjölk – japp hälften grädde Och hälften mjölk
Tack för tipset och för en jättebra Blogg:) själv så bröar jag med Mannagryn, det funkar finfint!
Bra tips 🙂