Chokladsockerkaka

Godmorgon,

Halva veckan har redan gått, och idag kommer svärmor hit så vi ska gå och kika på stan en sväng 🙂 Sen ska vi hem och laga lite mat ihop, och bjuda Jacob på innan han ska iväg på match.  Han önskade fläskfile & potatis i ugn någonting – så det ska vi väl kunna lösa. Jo och när vi var i sommarstugan fick vi lite fikagäster och ville baka något till fikat, och såg att vi hade ingredienser till att slänga ihop en sockerkaka. men det är ju det där med kök på två ställen, så ströbrödet stod kvar hemma i stan.

Dock funkade det fint att smörja och bröa även med mjöl, eller om man hellre vill med kokosflingor.

IMG_7191

Jag hade en väldigt stor form i stugan, därav blev det en smalare kaka. Tyckerdet är roligt man alla fina former de hade förr , och jag har massa fina gamla sockerkaksformar jag ska provanär tiden finns.


Det här behöver du : 

75 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
2 dl gräddmjölk ( 50 % )

IMG_7222

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret, och ställ undan så det svalnar.  Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ihop de torra ingredienserna och vänd sedan ner i äggsmeten och rör om med en slev, tillsätt vätskan och rör tills allt blandats. Till sist rör ner det avsvalnade smöret.
Fördela ut i en smord form och grädda i cirka 40 – 45 minuter i nedre delen av ugnen.

Pudra över florsocker innan servering

IMG_7218

1
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ida
10 år sedan

Älskar dina mat- och baktips!!

Jenny.W
Reply to  Ida
10 år sedan

Gräddmjölk – japp hälften grädde Och hälften mjölk

Pia
10 år sedan

Tack för tipset och för en jättebra Blogg:) själv så bröar jag med Mannagryn, det funkar finfint!

Jenny.W
Reply to  Pia
10 år sedan

Bra tips 🙂

Nästa inlägg

Ny vecka och nedräkningen har nu startat

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x