Dessa goda frukostfrallor åt vi idag till frukost. Kanske något för er att baka till söndagsfrukost?
Lättbakade, och så där perfekt luftiga och frasiga. Serveras med smör, ost och god marmelad. Gott gott!
Det här behöver du :
50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl
Garnering : sesamfrön
Gör så här :
Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten. När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet , olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö du kan behöva lite mer mjöl… medan du arbetar degen. Använd precis så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper , pensla med ljummet vatten och strö över sesamfröna – och låt jäsa ytterliga 30 minuter.. Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter. Eller längre, jag gjorde större frallor och de behövdes gräddas något längre.
Vad gott med nybakta frallor. Det kan vara det bästa på morgonen med färskt bröd=)
Dessa bakade jag idag fast bytte ut nästan allt vetemjöl mot dunkel, det blev jätte gott, tack för receptet.
Madde
Hej!
Hur många frallor brukar du baka ut av denna sats??
Åsa : det är lite olika hur stora man gör dem. Men cirka 15- 20 stycken.
Hej Jenny!
Tack för svar, då ska jag prova att göra lite färre nästa gång. Trodde kanske att jag haft för varm vätska så att de jäste dåligt då de blev ganska små. Önskar er en bra hemresa!
Ett recept jag vill testa 🙂
Tänker mixtra lite med grövre mjöl(kanske glutenfritt!?) och göra dem stooora 🙂
Detta blev lyckat och jag kommer definitivt göra dessa bröd igen! Jag bytte ut några dl vetemjöl mot dinkelmjöl samt rågmjöl, och så hade jag i lite sirap. Det blev perfekt till frukosten, med mycket smör och ost på frallan och så en kopp té till!