Härligt höstväder.
Det är det en fin och krispig höst- förmiddag i växjö. Jag och Nomi har annars fått besök av Ullis med familj i förmiddags – som vi sedan skjutsade bort till flygplatsen. De ska flyga till solen och värmen idag, Nomi tyckte att vi också kunde följa med ( ha ha ) men vi får vänta ett par veckor till – tills det är våran tur. . .
Väl hemma så lagade vi iallafall den godaste lunchen på länge ! Fisksoppa, med massa gott i.
Till 4 personer
500 gram nyskalade räkor ( spara räkrenset)
olivolja
4 portionsbitar lax
400 gram torsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
6 dl vatten
5 dl grädde
2 msk tomatpure
1 1/2 msk vitvinsvinäger
Smaka av med salt och cayennepeppar
Till garnering: Ett knippe färsk dill
Gör så här: Skala räkorna ( spara renset) Värm upp en panna/ kastrull finhacka löken och vänd ner i pannan , pressa ner vitlöken. Fräs dem mjuka, och rör ner tomatpure och vänd ner räkrenset. Fräs runt utan att bränna skalen lite hastigt, häll sedan ner vattnet. Och låt sjuda i 15 minuter, medan du skär fisken i lagom stora bitar. Sila sedan bort skalen från fonden – ett par gånger. Så att alla skal och rens är borta.Ställ på spisen igen. Häll i grädden och låt sjuda upp. När det börjat koka så vänder du ner fiskbitarna och räkorna. ( spara ev. lite till garnering) Låt sjuda upp och koka i 7 – 10 minuter beroende på hur stora bitar du gjort. Häll ner vitvinsvinägern under omrörning, smaka av med salt och lite cayennepeppar.
Klart att serveras.
Dina soppor är grymt goda!
Vart ska ni åka? Kan det vara Egypten? 🙂
Fia : Nej – Egypten är det inte 😀