Daimkladdkaka med grädde
Det här behöver du , till en stor rund form ca 26 cm. ( Detta är en dubbelsmet)
Har du den vanliga formen ca 22 cm , så halvera receptet och grädda kortare tid ca 15 minuter.
Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet
Detta behöver du :
4 ägg
4 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Garnering : 200 gram mjölkchoklad “Daim”
ströbröd och matfett till smörjning av form
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret till smeten. Låt svalna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret. Bred ut i den smorda och bröade formen och grädda den i 30 minuter. Under tiden smälter du chokladen ( ev. rör ner lite grädde i chokladen , sa att chokladen blir lite mjukare) detta över ett vattenbad och bred över kladdkakan.
Ställ in ett par timmar i kylskåpet innan den ska serveras om man som jag vill ha lite hårdare chokladtopping på.
Vill man ha den lite mjukare – så ska den serveras ljummen
Men guuud så gott! Åhh va jag vill baka nu!
oh!!!!!!!!!!!! jag vill äta upp hela datan mums!!!
Ditt kladdkakrecept är det bästa jag testat! Bakar ofta den med dajm då det väntas gäster 😀
Gottebegäret i mig vaknade. Denna ska jag prova att göra och bjuda på när jag har gäster nästa gång 🙂
Trevligit med besök, det ser Supergott ut med den där kladdkakan:)
Ha en fin helg!
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
Hej.Har blivit smått beroende av din blogg
Vad konstigt det blev…här kommer fortsättningen i allafall
Hej.Har blivit smått beroende av din blogg
Ska man bara röra ihop det,inte vispa pösigt?
Ska testa den ikväll, lite extra inför valborg här i Schweiz 🙂
Hej!
Kan man göra denna kvällen innan?
Absolut 🙂
Tycker den är mer som en sockerkaka än en kladdkaka efter 30 min. Gjorde exakt som recepten, inte delat än men känns väldigt fast :s
Älskar denna, en verklig favorit 😍 Kan man ha marabou oreo på istället för daim tror du!!? Mvh Charlotte
Absolut 🙂