God kväll i stugorna.
Hoppas eran dag har varit bra – roligt att ni är så många som är med och tävlar! Heja heja.
Idag prövade vi ett smarrigt recept – kraschade potatisar…. och jag har tänkt pröva de här ett bra tag nu – men idag så gjorde vi dem till middag. Väldigt goda – och kan lätt varieras med olika kryddor.
Till detta gjorde vi kyckling i ugn , och denna kycklingrätten fungerar även att servera pasta till eller ris.
Kraschade potatisar :
Små runda potatisat
Olivolja / Rapsolja
Salt och örtkrydda
Kyckling i ugn :
900 gram kyckling
Paprikapulver och salt
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl grädde
2 msk kycklingfond koncentrerad
1 tsk (msk) sambal oelek
2- 3 msk chilisås , beroende på hur stark den är
salt och peppar
2 dl god riven ost
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader. Koka potatisen ( med skal)
Lägg upp kycklingen i en ugnssäkerform delad eller filebitar, krydda med lite paprika pulver och salt.
Ta fram en kastrull på spisen och rör ihop grädde , creme fraiche, fond, chilisås och sambal oelek och låt sjuda upp. Smaka av med salt och peppar.
Häll över den varma såsen över kycklingen, ställ in i ugnen. ( Cirka 35-40 minuter ) Strö över osten när det är ungefär halva tiden kvar. Kolla så kycklingen är helt färdig. När potatisen är färdigkokt , häll av vattet och lägg potatisen på en bakplåt med bakplåtspapper. Tryck till potatisen ( jag hade undersidan av ett glas ) pensla med olivolja eller annat matolja och krydda med örtkrydda / salt
Ställ in i ugnen tills potatisen fått fin färg.
Servera med kycklingsåsen och en god sallad.
Låter supergott och enkelt att göra! Det får jag testa en dag 🙂
Låter riktigt gott !
Låter gott… men osten vart kommer den in??? Står inte om den skall vara i såsen eller om den skall vara på kycklingsåsen.
Hej Jenny,
Prövade din lax i pestosås idag, tyvärr fick maten stå för länge i ugnen när jag fick göra mamma-utryckning och ta hand om liten sjukling som vaknade 🙁
Men såsen smakade gott, så det hade nog kunnat bli en bra middag 🙂
Potatisen ser riktig god ut, brukar också göra sån, med färska örter. Perfekt till en buffé.
/Christine
http://matikvadrat.se/2012/09/25/det-finns-inga…olika-resultat/