Hej hej ,
Ja nu sitter jag och Thelma på tåget och vi har köpt med oss massa tidningar och godis att fördriva tiden med, sen har vi planerat att vi ska gå ut och äta så fort vi är framme på någon trevlig restaurang. Har ni några bra tips på matställe (?) så berätta gärna ! Imorgon hoppas vi på att hinna med att gå i butiker och även fönstershoppa lite. Hoppas att ni kommer fram och säger hej om vi ses !
Lovade ju receptet på den lutande blåbärspannacottan som blev mycket populär på ” Jennys matbloggs facebook ” och här har ni det.Ni kan lätt göra denna LCHF-vänlig också genom att utesluta sockret.
Det här behöver du :
4 dl grädde
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
1 dl blåbär
(Spara några till garnering samt lite florsocker om du har frysta bär)
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Under tiden börjar du med gräddblaningen.
Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker, och en skuren vaniljstång. Skrapa gärna ur vaniljen”fröna” direkt ner i grädde + själva vaniljstången.
Låt koka upp på svag värme, när det kokat – ta bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt. Häll i blåbären och mixa med stavmixer till en rosa slät smet. Sila det innan du häller upp det i vackra glas. Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering. Vill ni servera slutande pannacottor så ställ glasen så att det står snett.
Dekorera med blåbär innan de serveras, och har ni som jag frysta blåbär är det fint att pudra över florsocker innan servering.
Gott, krämigt och en fräsch smak av blåbär.
Hoppas du får en fin vistelse i vår huvudstad! Vädret är ju verkligen på sitt bästa humör idag här, vilken sol, vilken värme:-)
kram Christin
Vackert. Bra ide att luta glasen, riktigt fint 🙂
Provade din lingonpannacotta idag. Jätte god var den, alla gillade den massor!
Smart att luta glasen, jättefint:)
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
Provlagade din blåbärspannacotta – supergod! Den får bli min efterrätt på lördag när jag har middagsfrämmande! 🙂