Goood morgon vänner! 😀
Idag är det fredag och snart är helgen här ! Jag , Jacob och Thelma planerade fredagsmiddagen redan igår. Förrätten blir soppa, varmrätten något med kyckling och efterrätten
planeras att lagas med blåbär – tur att jag har hela frysen full av alla plockade bär- .
Och på tal om middag så har jag inte hunnit skriva om gårdagens middag än, och det blev fräst aubergine ( LCHF)
Till barnens lax blev det kokt ris – gott vilket som.
Gör så här:
4 portionslax
2 1/2 dl creme fraiche
200 gram färskost
2 msk (fryst) dill
1 tsk sambal oelek
salt
Garnering : 2 dl riven västerbottenost
Serveras med olivfräst aubergine
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg den färska eller upptinade laxen i en ungsfast form och ta fram en kastrull till såsen.
Värm upp creme fraiche , färskost smaka av med dill ,sambal oelek och salt.
Häll över såsen och riv över rikligt med västerbotteost- har du inte det hemma, så går det bra med vilken ost som helst.
Ställ in i ugnen i cirka 20- 30 minuter – eller tills laxen är klar. Under tiden tvättar du och skalar auberginen hetta upp en panna med olivolja och , salta och smaka av – auberginen ska ha lite tuggmotstånd.
Ser väldigt gott ut – men regnet vräker ner och jag är inte sugen ppå fisk, tror jag ska gå igenom din ”receptbank” efter något höstigt, en gryta kanske eller en gratäng? Hm, jag får botanisera lite 🙂 Trevlig helg!
Hej
Jag vet att det är en ovanlig mat-allergi, jag är allergisk emot aubergine,tror du att fisken skulle passa till potatismos annars eller kanske klyft potatis? Eller ersättas med zuchinni?
Ha en trevlig helg.
Mumsigt, hoppas din helg blir härlig:)
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
Hannah : Det är lika gott med fräst zuchinni,
Potatispure eller klyftpotatisar blir säkert också bra.
Vilka härliga recept du har! riktigt fräscha!
Åh, det ser riktigt läckert ut även för mig som mest gilar kött. 🙂