Lite frisk luft gjorde nytta – skogspromenad och en galen hund fick mig att vakna till 😀
Molly blir helt tokig när hon får springa fritt i skogen , hon liksom skuttar och far fram genom lingonsnår och blåbär av lycka. Haha…
Hemma så hade degen jäst färdigt, och t.om tjugo minuter längre än de skulle – de blev riktigt luftiga och bra.
Och finns det något godare än nybakde frasiga frallor. Luftiga, mjuka och de ska ätas medan de är varma.
Hembakat bröd med smör, ost och gurka .
Yummi.
Det här behöver du :
50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl
alternativt byt ut ett par dl vetemjöl mot dinkel eller grahamsmjöl
Garnering : Vatten , lite flingsalt och solrosfrön
Gör så här :
Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten.
När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet , olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen. Använd precis så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter. Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten och strö över solros frön och lite flingsalt.
Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter. Eller längre, jag gjorde större frallor och de behövdes gräddas
något längre.
Nybakat bröd är så gott! Och med smör, ost och gurka mums 🙂
De låter riktigt gott! Ungefär hur många frallor blir det?
Det beror lite på hur stora man gör dem.
Cirka 15 stycken
Det är verkligen det bästa som finns! :-)) Ser mumsiga ut!
Nej, inte mycket slår en nybakad varm fralla, så gott!
Låter som riktigt goda frallor! Perfekt till frukost! 🙂
Hejsan!
Måste bara få berätta en rolig sak. Min syster fick en pojke för en vecka sedan och hade svårt att bestämma ett namn. Det lutade åt Elias, men de kunde inte riktigt bestämma sig. Då tänkte jag på Melvin och messade det till henne. Så nu….har vi en Melvin i familjen 🙂 Både mamman och pappan älskade det namnet! Så Jenny, tack för det 🙂 !!!
Hälsningar (fd) fröken Victoria
Håller helt med dig Jenny, nybakat är svårslaget, själv håller jag på att baka tekakor 😉 ska avnjutas med smör, ost och ett glas kall mjölk…
Ha det fint
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
Hej Victoria 😀
Hoppas allt är bra med dig!
Och grattis till att ha blivit moster, vad roligt !
Ja Melvin är ju ett jättefint namn – så det är klart att pojken ska heta det. Vilken bra ide va. 🙂
Å så goda de blev! Gjorde en laddning igår kväll och njöt i fulla drag vid frukosten. Tack för receptet!
Trevlig helg! Hälsar, Camilla
Ska testas på en gång!
Trevlig blogg 🙂
Ja det är inte mycket som slår nybakat och det blir det här hemma idag med 🙂
Gjorde dessa frallor men blandade i linfrön, pumpakärnor och solroskärnor i degen. Super goda
Gjorde frasiga frallor fast som 2 st baguetter så jäkla gott å fluffigt bröd ????