Det här behöver du :
4 dl grädde
1 dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
1 dl lingon
(Spara några till garnering )
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Under tiden börjar du med gräddblaningen.
Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker, och en skuren vaniljstång. Skrapa gärna ur vaniljen”fröna” direkt ner i grädde + själva vaniljstången.
Låt koka upp på svag värme, när det kokat – ta bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt. Häll i lingonen och mixa med stavmixer till en rosa slät smet. Sila det innan du häller upp det i vackra glas.
Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering.
Dekorera med lingon innan de serveras.
Vilken smak föredrar du på pannacottan ?
OMG!
Du är bäst Jenny. Kopierar receptet med det samma 😀
Är inte så förtjust i pannacotta men däremot min Cheesecakepannacotta, den går inte av för hackor. Gjorde din goda chokladsås så det blir den tillsammans med glass lite senare. Har lite choklad att göra av med, lillkillen vann 2 kg mjölkchoklad på Liseberg i söndag ; )
Ha en mysig fredag, kram kram
Den där ska jag nog ta och prova i helgen… Min snälla pappa plockar lingon för fullt och ska komma förbi med lite:)
Ha en bra kväll
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
Detta måste jag prova 🙂
Min man gjorde en ”lätt” variant med vaniljyoghurt istället för grädde o sen en sås på hallon,basilika o lime! Den va smarrig.