Jag skriver inte om alla middagar vi äter här, för även hemma hos oss blir det en del matrepriser.
Såsom korvstroganoff, olika grytor, egna köttbullar, olika pastasåser och såklart köttfärsås ( som är barnens favorit ) ,det äts det ofta här hemma hos oss. För att inte tala om lasagne ( som det finns hundra recept på under kategorien köttfärsrätter ) . Idag blev det iallafall spagetti & köttfärsås till middag – och denna maträtt är väldigt tacksam för att man väldigt lätt kan variera den, byta ut och lägga till ingredineser. Denna gången helt utan grädde och creme fraiche.
Så jag tyckte att detta receptet kunde passa in rätt bra på bloggen, trots att det redan finns några recept på köttfärsås på sidan.
Du behöver till 5- 6 portioner:
smör
1 kilo köttfärs
1 gul lök
2 vitlök
2 morötter
400 gram tomatkross + 1 1/2 burk med vatten. Jag mätte med burken från tomatkrossen
3 msk med koncentrerad kalvfond
Maizena redning för mörk sås
Salt och peppar
Serveras med pasta och en god sallad
Gör så här :
Skala morötterna och riv fint, skala och hacka löken. Hetta upp en panna med smör och fräs morötter och lök glansigt ,
men de får nte brännas. Pressa ner vitlöken och bryn sedan färsen i lökröran. När färsen är klar – vänd ner krossade tomater, vatten , fond och låt puttra i tjugon minuter en halvtimma. Smaka av med lite salt och peppar. Och önskas såsen lite tjockare , reda av med maizena.
Servera med pasta och en god sallad.
Hur lagar du helst köttfärsås ? Någon ingrediens du inte kan vara utan?
Har alltid creme fraiche tomat & basilika !
Köttfärs är bra till mycket. Lasagne är riktigt gott men jag gillar även köttfärssås, köttfärssoppa, ja det mesta:)
Ha en finfin kväll!
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
Har alltid lite sambal oelek i min!
Lagar aldrig utan oxfond ..
Lyxvarianden hemma hos oss är när man blandar i Cream Fraiche,mangochutney o lite curry…:) mumma
Jag har svårt att vara utan curry i min 🙂
rött vin, basilika och soltorkade tomater … mmmmmm
Hej!
Mm vad mycket goda recept du har.. 🙂
Vad är det du jobbar med egentligen?!
Har nyss börjat följa din blogg och har inte fått kläm på det!
🙂
Men en jättefin blogg med massa smaskens!
Kram Malin
som ung studerande är jag jätteglad över att jag kom in på din blogg, jag tycker du har så bra recept som inte är för svåra men däremot supergoda 🙂 hälsningar från Finland!