God morgon
Nu är det dags för receptet på den efterfrågade daimpajen. Roligt att ni verkar uppskatta den- och den fick över 1000 gillamarkeringar på bloggens Facebook. Kul att ni hänger med där för alla dagliga recept & uppdateringar.
En söt kaka som gör sig bra med citrongrädde.
Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
125 gram rumstempurerat smör
2 msk socker
1 äggula
Fyllning :
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 gram smältsmör
1 krm salt
Garnering : 2 stycken hackade dubbeldajm
Serveras med citron grädde.
Gör så här :
Ställ ugnen på 150 grader
Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten, och tryck ut i formen.
Förgrädda i 10 minuter. Smält smöret, och låt svalna. Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt, och vispa till sist ner smöret.
Häll upp på pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Hacka daimen och strö över medan kakan är varm, låt sedan svalna och servera pajen med en klick citron grädde eller god gräddglass. Citrongrädden gör jag med vispad grädde och rivet citronskal, också väldigt gott att blanda vispad grädde med några matskedar lemoncurd.
Ser jättegod ut!
Ja jag gillar’t
Du är då inspirerande. En sann glädje att följa dej i köket. 🙂
Åååå vad god den ser ut! Den ska jag göra 🙂
Åh, den ser farligt god ut 🙂
Tänkte fråga om det går att göra pajen några timmar i förväg eller ska man servera pajen nästan direkt?
Måste bara säga att jag sitter här och nästan dregglar efter att kollat igenom dina bilder, sida efter sida. Första gången jag besöker din blogg, men garanterat inte den sista!
måste vara den absolut bästa matbloggen.
Stor Kram
Tack för receptet! 🙂
Låter, och ser, jättegod ut! Den ska jag absolut prova en dag!
Louise : den går bra att förbereda dagen innan ( jag tyckte nästan den var godast då ) 😀
Hej =)
Den måste jag testa =)
Lotta =)