Nu stökas det för fullt i köket här hemma, det bakas pajer på löpande band, och planeras efterrätt och fixar med dukningen.
Vi ska ha gäster ikväll, och detska ätas kräftor, räkor och olika sorters pajer, vitlöksbröd och härliga ostar och annan plockmat.. Västerbottenpajen är klar, nu står tacopajen i ugnen och jag tänkte börja med kräftröran till croustaderna.
Det blir detta receptet på kräftfyllningen denna gången, med några mindre ändringar-
passar även utmärkt till bakad potatis eller till en baguette
Ska du göra kräftröra till croustader, räcker det att halvera. Annars räcker det ungefär till 4 bakpotatisar.
Det här behöver du :
300 gram skalade kräftstjärtar
5 stycken tvättade och skivade rädisor
2 finhackade salladslökar
1/2 kruka dill
1/2 kruka gräslök
1/2 dl creme fraiche ( 34%)
några droppar citronsaft eller tabasco
ev. citronpeppar
salt och peppar
Finhacka lök, gräslök och dill. Låt de skalade kräftstjärna ligga en stund på hushållspapper för att de inte ska vara för vattninga.
Blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar (citronpeppar) ,
och låt stå kallt ett par timmar innan servering.
Ååååå Jenny den där daimpajen du visade på FB idag.
Jag måste ha receptet. Ser gudagod ut.
Herregud så gott med kräftor… Jag är lite avis faktiskt:) har inte ätit några kräftor än i år…
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
Hej Jenny!
Jag måste bara säga att jag tycker att du har en toppen blogg! Även om jag kommenterar sällan så kikar jag dagligen in i din blogg. Och jag har recepttorka så kollar jag alltid in hos tid för tips och förslag.
Tack för en superbra blogg!!!
Hälsar, Camilla
Annika : Pajen kommer snart på bloggen! Roligt att ni var så många som verkade gilla den 🙂
Victoria : Jättegott är det.
Camilla : Tack – vad roligt att höra. 🙂
Åh, vilken fräsch röra! Blev riktigt sugen nu när lunchhungern gör sig påmind.. 😉