Hejsan hejsan!
Idag så verkar de bli en fin och solig dag i växjö minsann. Perfekt eftersom vi får fikagäster – Jessica och hennes barn, det är alltid trevligt att sitta utomhus och dricka kaffe. Nomi har väntat hela morgonen på att Elliot ska komma, och hon får nog vänta en liiiiten stund till. Med tanke på att de skulle dyka upp efter lunch.
Jag vet också att Jessica gillar blåbär väldigt mycket,
därför har jag sparat och tänkte ta och bjuda henne på denna blueberry cheesecaken.
Toppad med hyvlad vitchoklad och blåbär
Till en stor rund sockerkaksform på cirka 2 liter :
5 ägg
3 dl strösocker
300 gram philadelphiaost
( eller mascarponeost)
5 dl vispgrädde
300 gram digestivkex
2 dl blåbär
Garnering : vitchoklad, och massa färska blåbär.
Gör så här :
Krossa / smula digestivkexen.
Separera äggulor och äggvitor i olika skålar. Det är viktigt att det inte kommer någon äggula i vitorna.
Mixa blåbären till slätt. Vispa äggulor och socker poröst, rör sesan ner philadelphiaosten till en slät smet, vänd även i blåbärspuren.
Vispa grädden fluffig och vänd ner i äggule-smeten. Skölj visparna och torka ordentligt innan du vispar äggvitorna till ett hårt fast skum.
Vänd ner äggvitan i smeten , försiktigt. Så lite som möjligt. Men tills den blandats om.
Börja med digestivkex , och avsluta med kex. Men varva sedan smeten med kexen- så får du ett vackert mönster.
Ställ sedan in formen i frysen i minst 4 timmar innan servering.
För att enklast få loss cheesecaken från formen, skölj formens utsida med hett vatten en kort stund.
Låt stå framme tjugo minuter innan servering.
Hyvla vit choklad över och servera med massa blåbär.
Har ni iallfall gjort för mkt smet- så kan man göra portions-cheesecake i en fast muffinsform.
Detta receptet blev förutom bananoffe pajen det mest klickade på Matbloggens facebooksida
med hela 76 gilla-markeringar. Roligt, jätteroligt 🙂
Wow! 🙂
Måste provbakas till nästa kalas 😉
Vilken fin cheesecake!! Den ser verkligen läskande ut nu när det åter är lite varmt igen.
Hoppas ni får en bra dag
/Emma
My gaaawd vad gott det ser ut!!
ser galet gott ut!
Ser super mumsigt ut!
Lossnar kakan av sig själv ur formen när den står framme 20 minuter?
Tack snälla Jenny för idag, det är alltid lika kul att träffa er! Cheesecaken var verkligen en av de godaste jag någonsin ätit faktiskt, det finns inget godare än blåbär! 😀
Hoppas ni får en riktigt härlig dag imorgon, och att vi ses snart igen! Kram
Herregud så gott det ser ut! Jag blir så inspirerad att baka nu, det brukar jag aldrig vara speciellt sugen på annars 🙂
Idag har jag testat både dina sega chokladsnitt och din lax i krämig pestosås. Båda recepten var jättegoda, Laxen gick verkligen hem hos familjen. Ha en skön söndagkväll.
Kram Kristina.
Oj! Har jag totalt missat att du bor i Växjö? Jag med!
Den ser ju galet god ut, så fint när den är gjord så där riktigt hög.
Hej Jenny! Vilken fantastisk fin cheesecake! Fint att kex och fyllning är varvat 🙂
Den ser så himla smarrig ut, denna! 😀
Har med en länk till receptet i mina fredagsfavoriter, här: http://www.thechocolatebox.se/2012/08/fredagsfavoriter-v-33.html
Hoppas det är okej! Och grattis till nomineringen, om jag inte sagt det tidigare 🙂
Hej! Vilken underbar blogg! Första gången jag är inne, men definitivt inte den sista! Hur många portioner består cheesecaken av? Skall ha namngivning för min son och tänkte att detta kunde vara en perfekt dessert som jag kan förbereda:).
Det beror lite hur mkt man äter,
men den räcker till lika många som en likvärdig sockerkaka.
Cirka 10- 12 bitar skulle jag gissa 🙂
Hej!!så god den ser ut o vara!!! Undrar om man kan byta blåbären mot jordgubbar eller banan!!! Tack för alla underbara recept du delar m dig
Jordgubbar och hallon funkar iallfall lika bra 🙂
Hej har en fråga. Blir det lika gott med frysta bär? ☺
Hej och tack för alla fantastiska recept!
Går det inte att maila recepten från din nya blogg?
Vänliga hälsningar Ewa
Mums!!
Gjorde en nyttig variant på cheesecake i veckan..
Såå gott 🙂
url: http://lindaassarsson.blogg.se/2015/july/halloncheesecake.html
Går det lika bra med frysta blåbär?
Ja absolut 🙂