Denna maträtten går snabbt att göra om till LCHF genom att skippa riset och servera kokta grönsaker till eller en krispig grönsallad.
Gott vilket som…. Här pestolaxen på väg in i ugnen ….
Det här behöver du :
1 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 msk koncentrerad skaldjursfond
2 msk röd valfri pesto ( vi valde en stark chilipesto )
Smaka av med salt och peppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 180 grader.
Lägg de upptinade laxbitarna i en ugnssäkerform
Värm upp en kastrull med grädde, fond , creme fraiche och pesto ( välj en mild om ni inte gillar stark mat) smaka av med salt och peppar.
Låt sjuda upp i ett par minuter och lägg över laxen . Gratinera i 25 minuter, eller tills laxen är färdig.
Severa med en sallad eller blomkålsmos.
Eller om du inte äter LCHF- är det gott med pasta,cous cous eller ris till denna!
Vilken härlig smak kombo 🙂
Hejsan!
Det såg riktigt gott ut. Måste testas när vi kommer hem =)
Sitter just nu på Myfair Hotel Tunneln i Malmö =)
Vi tog tåget över till Köpenhamn idag då vädret verkade bli bättre än i morgon då vi egentligen tänkt åka.Vi fick kanonväder i Köpenhamn och en och annan öl slank ner =) Nu ska vi bege oss ut i Malmö en sväng. På onsdag drar vi vidare till Helsingborg och Hotell Linnea, ett mysigt hotell som jag varmt rekommenderar om ni åker till Helsingborg igen framöver. Ha det gott, Kram!
Du gör så vansinnigt härliga recept. Just nu äter vi inte efter lchf och då kan det bli lite problem med recepten eftersom det är fet grädde, ost osv. Har du testat och lagat med lite mindre fetthalt det borde väl funka lika bra? Det går ju inte att ha fet grädde, ost, cream fraich då går man ju bara upp i vikt.
Ser verkligen gott ut. Jag skriver veckomenyer och nu i veckan ska vi äta en Gratäng jag hittat här. Ska tänka på denna till nästa vecka:)
Tack för inspirationen!
Åh vad gott det där måste provas, jag gillar verkligen pesto:)
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
Hoppas ni får en fin semester vecka i Blekinge!! 🙂
Det där hotellet måste jag också bo på ser jättemysigt ut på bilderna. Och denna laxen blir alltså middagsmaten idag.
Tack för alla Goa tips en bra blandning på bloggen.
Med vänlig hälsning, Nina