En krämig LCHF- gratäng.
Jag gjorde en liknande gratäng för lite sedan, Den blev riktigt god. Så vi lagade den igen, men ändrade lite i ingredienserna.
Gratäng innan gräddning
Det här behöver du :
1 blomkålshuvud
1/2 gul lök
2 pkt bacon
4 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 msk röd pesto
salt och peppar
Ca 1 dl riven ost till gratinering
Den här peston använder jag helst. Den är kryddig och smakrik.
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 – 25o grader. Skär lagom stora buketter från kålhuvudet. Koka upp vattnet och lägg ner blomkålsbuketterna i saltat vatten
Finhacka/ riv löken och klipp baconet. Fräs sedan baconet klart i en stekpanna och lägg ner löken som ska fräsas glansig. Vänd ner grädde, och creme fraiche i baconröran och låt det sjuda upp och små puttra någon minut. Sedan du smaka av med salt, peppar och lite pesto .
När blomkålen är lagom mjuk / lite tuggmotstånd så tar du upp den och lägger i en ugnssäker form, det ska täcka hela botten.
Häll sedan över baconröran och riv sedan rikligt med ost över. Gratinera tills gratängen fått en fin färg ca 15 minuter
Smaklig måltid.
Gött
Låter mums:)
Oj vad mycket godsaker i en och samma gratäng:-)
Hoppas du har en härlig sommar!
kram
Det här såg enormt gott ut. Blev ju hungrig och allt!
Låter jättegott den ska jag testa. Men kan man frysa in den utan att den blir förstörd 🙂 ?