Pajen jag bakade igår var väldigt smidig, och blev omtyckt av gästerna – så jag tänkte att ni kanske också ville ha ett nytt recept nu i rabarbertiderna. Tror att den blir lika god med blåbär eller hallon också förvisso. Havregrynen i denna pajen gör den väldigt krispig och blir toppen att servera lite vaniljsås till eller bara en skopa med vaniljglass.
Det här behöver du :
5 – 6 stjälkar rabarber
1- 1/2 dl strösocker ( beroende på hur sura rabarberna är)
Till krispet:
125 gram smör
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl havregryn
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Skär rabarberna i slantar och fördela ut i formen, sockra dem.
Tärna ner smöret i en skål och vänd ner resten av ingredienserna. Nyp i ihop till en smulig deg. Strö detta över rabarberna och ställ sedan in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Kanel och kardemumma är två favoritkryddor, så den här pajen med mycket smak av just dessa kryddor och med krispigt täcke är sommarens favorit http://mat-ro.blogspot.se/2014/07/kryddig-rabarberpaj.html
Hej! Hur gör du för att det inte bara ska bli en ända stor smet? Följer jag dina recept eller vems som så blir det bara en pajform full med vatten typ. Vad ska jag göra, är det fel på mina rabarber? Är liksom vatten upp till halva pajformen
Titta i en gammal receptsamling, tex Vår kokbok. Där blandas sockret med potatismjöl och strös över rabarberna. Potatismjölet binder vätskan och det blir krämigt, inte vattnigt.