Tack snälla för så omtänksamma och fina gratulationer idag på vår bröllopsdag! Tack tack 🙂
Och innan jag och maken ska åka iväg så tänkte jag tipsa om ännu ett smarrigt pajrecept, som passar perfekt om man precis som vi har gott om jordgubbar och rabarer hemma, Vi planterade lite jordgubbsplantor och rabarber i odlingskragarna, strax innan sommaren. Och nu har vi massor ! Så när Therese var här med sin familj, bakade vi en smulpaj – även denna gången blandat med havregryn.
En söt alldeles enkel smulpaj, kan ibland vara det godaste till fikat.
Formen har jag fått flera frågor om, detta har jag nu kollat upp.
Och den kommer från höganäs, den är supersöt tycker jag.
Det här behöver du :
Rabarber och jordgubbar – så att de täcker formen.
1 msk potatismjöl
1 dl strösocker till bären
Till pajen:
Det här behöver du till smuldegen:
250 gram smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader,
Rör ihop alla ingredienser till smuldegen.
Smörj en pajform och skala,tvättta och skiva upp rabarberna och fördela dem i en smord form,
varva rabarber och jordgubbar . Pudra över potatismjöl, och socker. Fördela över smuldegen och grädda pajen i cirka 30- 40 minuter
i mitten på ugnen eller tills pajen fått en fin färg.
Servera med marsansås eller fluffig vaniljsås.
Jag gillar de här lätta recepten. Tack för givande mat och inrednings inspiration du bjuder oss på 🙂
Tack för all inspiration! Och grattis till bröllopsdagen: kram/Veronica
Smulpaj är så gott och går snabbt att fixa! Jag brukar ha granola i smuldegen! Kram