Och till lördagsmiddagen blev det idag en favorit :
oxfile i ugn med glansiga rotfrukter och kokt sparris.
Tips till att lyckas med oxfilen, är att ta fram den i god tid innan du ska laga mat, tre timmar cirka.
Och tillaga den i ugnen på svag värme, med hjälp av en kött-termometern om du vill ha medium.
Det här behöver du
Oxfile
smör
salt och peppar
Potatis
morötter
sharlottenlök
olivolja
salt
örtkrydda
Serveras med rödvinssås, kokt sparris, sallad
Gör så här :
Ställ ugnen på 200- 225 grader
Skala potatisen, moröttern aoch löken och dela dem i lagom stora bitar ,
lägg i en ugnsäker form vänd i rikligt med olivolja och vänd om. Salta och pudra över örtkrydda,
Smörstek oxfilen när potatisen i ugnen börjar bli mjuk. Tänk på att vända om bland rotfrukterna då och då – så att de blir riktigt glansiga och fina av olivoljan. Stek oxfilen i rikligt med smör så filen får fin färg runt om sidorna , salta och peppra. Sänk värmen i ugnen till 100- 150 grader, under tiden kan du göra salladen och koka sparrien lagom mjuk. Och när oxfilen uppnått cirka 59 grader ( Medium ) så ta ut den och rulla in den i grillfolie och låt vila i 10 minuter, innan du skär upp den.
Servera sedan genast med alla goda tillbehören!
***************************
Nu är maten uppäten och vi är så mätta, disken färdig och vi har precis satt oss i soffan för att titta på tv.
Snart kommer godiset fram – det var Melvin och Nomi som fick välja plockgodiset idag.
Mest surt godis och massa kolor.
Ha en fortsatt fin lördagskväll.
Mmm. En helt perfekt rosa köttbit.
Ser gööör gott ut 🙂
Jag gissar om du fått välja var det mest choklad va?
Eller hur var det nu? 😉
Kramis
Gott godis! 😀