Hej bloggisar,
Har ni ett par övermogna prickiga bananer hemma i fruktskålen, kasta inte… Utan baka istället denna ljuvligt goda efterrätt. Jag tycker att det är jätteroligt att läsa att ni var så många som önskade receptet på denna banankakan – både här och på facebook
Varsågoda, här kommer receptet på den smarriga sockerkakan med smak av banan, choklad och liiite kaffe.
Den absolut godaste och saftigaste chokladkakan – ever!
Har du några bananer i fruktskålen som börjar se lite tråkiga och prickiga ut.
Släng dem inte, utan gör en saftig banankaka istället. Jag gjorde en banankaka häromdagen, hade i lite choklad och en skvätt kaffe som verkligen lyfte kakan.
Det här behöver du:
4 mogna bananer
175 gram mörk kvalitetschoklad
1/2 dl kallt kaffe
150 gram smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
Smör till formen + ströbröd
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Ta fram smöret i god tid så att det blir rumstempurerat, vispa smör och socker med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning lagom poröst.
Mosa banerna med gaffel och grovhacka chokladen. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och vänd ner bananblandningen,
Rör ner allt i ägg/smör smeten och vänd om tills du fått en jämn smet.
Fördela allt i den smorda och bröade formen.
Ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 45 – 60 minuter.
Låt svalna något innan servering, men den äts med fördel ljummen.
Då chokladen är mjuk och krämig.
För att komma till bloggens första sida klicka HÄR
Tack för snabbt recept.
Ska bakas nu med en gång 🙂
Heej! Har aldrig lämnat någon kommentar, men följer din blogg dagligen, illa! Så rolig blogg att läsa och man få alltid bra tips
Vad smal och fin du är!
Hur lyckas du när du bakar så massa gott!?
Tack för en super blogg. Gillar’t
Hej Jenny 🙂
Har varit och köpt var som behövs till kakan 🙂 Måste ju baka den :):):):) I går bakade jag ditt recept på rarbarber och hallon pajen 🙂 Mums var den 🙂
Ha en bra helg
Kram
Ser jättegod ut men tyvärr är frukt bannlyst hos mig sommartid pga bananflugor 🙁 har haft problem med detta flera somrar och i år provar jag en fruktfri sommar och faktiskt, inga bflugor hittills. Så jag väntar med att baka denna till i höst 🙂
Tack 🙂
ska bakas till imorgon.
Ohh banankaka är verkligen sjukt underskattat!
Hej, hej!
Här springer jag in var och varannan dag, men har inte haft en tanke på att lämna en kommentar.
Banankakan ska säkert provbakas, likaså dom sega, söta chokladkakorna och kladdkaka med Polly (kanske ska ta dom med lakrits?). Är så imponerad av hur fina bilder du tar!
På återseende!
Åh vilken fin och inspirerande blogg jag hittat! Tack! 🙂
Nu när jag kikat bakåt ser jag en så fin tapet med ”grenmönster”. Vet du vad det är för märke på den? 🙂
Nu ska jag baka… 😀
Nu står den i ugnen, hade bara lite mindre socker i min och 100g choklad. Ser framemot att smaka kakan
Ha en bra helg
Ja visst är det roligare att blogga när man får lite feedback:) ser jättegott ut många kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
Du har väl inte missat nyöppnade modebutiken Dimna.se? Där hittar du kläder och skor till bra priser samt utvalda produkter från det populära europeiska märket Bershka.
Trevlig blogg du har. Kollar in nästan varje dag. Visa gärna bilder på ditt hus (utomhusbilder) och trädgård. Behöver inspiration. Trevlig sommar.
Banankakan ser fantastiskt smarrig ut!! 😀
Den här kakan ska bakas i eftermiddags! Längtar 🙂
Hej! Jag skulle gärna vilja veta vad för typ av färg du använder när du målar dina möbler? 🙂 är det oljebaserad eller vattenbaserad? Vilket märke? Sen är jag jättenyfiken på att se möblerna också! Kram
Anna : Tack, det var snällt sagt. Jag är helt normalviktig, funderar inte så mycket alls på vikten. Äter det jag tycker är gott, och när jag är hungrig 🙂
Ida 🙂
Sara s : Ja, lakrits polly i kladdkakan låter som en god kombo.
Sussi : Köpte grentapeten på nätet, sidan heter photowall.se
Vet inte om den tapeten finns kvar fortfarande. Var nästan fyra år sedan vi valde den.
Milla : Roligt att du redan hunnit baka. Hoppas den blev god.
Lotta : Jag har mkt kvar i trädgården innan jag är nöjd, men bilder kommer så småning om 🙂
Sofie : Jag är ingen expert på målning på något vis,
Jag handlar nästan all färg på flugger. Berättar vilken slags möbel jag ska måla om – så ordnar de en fin färg.
Men jag vill ha en halvblank yta på , så att den är lätt att torka av och rengöra.
Bilder på möblerna kommer dyka upp snart.
Trevlig Lördag till er !!
Den ska testas så fort jag tagit mig i kragen och åkt ut till hönsboden och fyllt på äggförrådet!
Jag bakade denna kaka igår och nu en dag senare.. mmmm SÅ god! Tack för ett fantastiskt recept!!!
Hej!
Jag skulle bara vilja säga att dina recept är inte riktigt utskriftvänliga. Om man trycker på skrivaren ovanför receptet så får man fram samma sak som att skriva ut sidan utan att trycka på utskriftssymbolen. Jag tycker att du ska ändra så att om man trycker på skrivaren så kommer bara receptet fram utan bilder.
Hej!
Jag ville göra denna vegansk och glutenfri så jag bytte ut äggen mot ”No Egg” och mjölet mot glutenfri mjölmix.
Hela familjen är eniga om att det är den bästa kakan vi ätit!
Nu står den i ugnen, – igen…. Efter att jag hittade kaffet kvar på bänken när den åkt in i ugnen första gången lusläste jag receptet och hittade ingenstans att kaffet skulle i smeten… Var det meningen att man skulle dricka en halv kopp kallt kaffe medan den står i ugnen…?
Jag tog i alla fall ut formen och rörde ner kaffet med endast en degkrok i elvispen, – på lägsta fart… Får se hur det blir om en timma…
jag glömde hälla i kaffet! Det stog inte med i instruktionen ; – b