Hej och god förmiddag alla ni därute,
Igår blev det väldigt glest mellan blogginläggen. Jag var iväg nästan hela dagen- fyndade nämligen gamla möbler på blocket som jag var runt och hämtade.Så att vi vaknade upp till ett regningt växjö idag, gör mig ingenting. För idag ska det slipas möbler och målas om.
Men först ett litet middagstips på en god tisdagsmiddag här på bloggen. Dessa tacoköttbullar i tortillabröd, och gillar ni inte tacokryddorna så krydda upp färsen med vilka kryddor ni gillar bäst.
Till köttbullarna behöver du :
1 kilo blandfärs
2 ägg
1/2- 1 påse Tacomix
1/2 tsk salt
Tillbehör,
Isbergssallad, rödlök , tomat, fetaost, tortillabröd, vitlökssås eller kanske en god salsasås.
Gör så här :
Som vanligt väljer jag att göra köttbullarna i ugnen- Ställ ugnen på 200 grader.
Rör ihop ingredienserna till köttbullssmeten. Och forma till små köttbullar, lägg alla på en smord plåt.
Ställ in i mitten på ugnen och rulla dem så och då. Efter cirka 10 minuter kan du kolla om de är genom stekta,
annars kan du ha dem inne i ett par minuter till.
Fördelarna med att göra köttbullarna i ugnen är:
* man får köttbullarna jämna och fina
* slipper allt matosTacoköttbullar innan ugnen
* man kan göra väldigt många i taget, och det tar inte speciellt lång tid att tillaga dem,
Sen behöver inte stå vid spisen och passa på dem med smör som skvätter över hela spisen
De sköter sig nästan helt själva
När köttbullarna är klara så fördelar du grönskaker, köttbullar och sås i ett tortillabröd,
Rulla ihop och klar att serveras.
( Jag brukar göra köttbullar på 2 kilo och fryser sedan in de som blir över, jättegott att koka upp sedan i en god tomatsås och servera till pasta)
Roligt sätt att variera tacos på. Mums
Lovely!
Älskar’t
Hoppas på att få se möblerna.
Håller tummar å tår 🙂
Å tacoköttbullarna ser riktigt mumsiga ut.
Nu kan du köpa kläder från det populära europeiska märket Bershka och en massa andra fina kläder hos nyöppnade Dimna.se. Nyheter varje vecka!
Har du nåt bra recept på en god vitlökssås?