Vi har fått massor av rabarber i odlingskragarna, så har jag letat efter lite andra recept mer än att bara göra paj och saft.
Jag blev inspirerad att göra raberberchutney då jag kollade förbi bloggen Mårtenssons kök (kolla gärna förbi deras blogg här ) de hade gjort kokat en variant av denna för ett tag sedan, men jag är inte så förtjust i russin som var i receptet – så jag hittade ett annat på ica.se som jag följde .
Rabarberchutney lite sött och lite starkt- ett trevligt tillbehör till grilltallriken
Det här behöver du :
500 gram rabarber
1 finhackad rödlök
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1/2 – 3/4 dl honung
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
Gör så här:
Tvätta och ev. skala rabarberna, finhacka löken , Skala och finhacka vitlöken. Tvätta och kärna ur chilin.
Vill ni ha mer hetta av chilin så spara mycket fröväggarna – det är där som det mesta av hettan sitter.
Lägg alltsammans i en gryta, och mät upp honungen , vinägern och saltet och rör ner.
Låt det sedan sjuda på svag värme i 30 minuter- är syran mer sur än du önskar smaka av med mera honung.
Låt svalna , och häll sedan upp i fina burkar.
Så kul att du kunde bli inspirerad i vårt kök, tack för att du länkade hem till oss:)
Denna varianten låter också väldigt god, den spar vi på tills nästa rabarbersäsong kommer.
Kram
Ser smaskigt ut.
Jag gjorde en tomatchutney i måndags på egenodlade tomater. Det var det godaste jag lagat tror jag. Testa.
Mums, så gott! Jag har gjort rabarber-kolakcookies på min blogg, i fall du är intresserad! http://hovkonditorn.blogspot.sg/2012/07/rhubarb-and-caramel-cookies.html
Hur länge står sig rabarberchutney?
Jag vet inte, men minst en vecka.
Ska jag prova 🙂
Jag brukar göra marmelad på rabarber och med vaniljstång. Jättegott!