Mintkladdkaka i långpanna.
En favorit som vi bakat många gånger nu. Kanon att frysa in och lika god att tina upp och bjuda på som den är nybakad.
Till den sega mintkakan behöver du :
200 gram smör
4 ägg
5 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 påse med mariannegodis (sådan med papper)
Gör så här
Ställ ugnen på 150 grader.
Smält smöret på svag värme, och låt svalna. Vispa socker och ägg poröst, vänd sedan i smöret.
Mixa mariannegodisarna till pulver, och rör ihop detta med de övriga torra ingredienserna
rör ner dessa ( vispa inte) i smeten och blanda försiktigt om till en slät smet,
och häll sedan upp det på en långpanna – en vanlig ugnsplåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten på ugnen i ca 30 – 35 minuter.
Ska sedan helst stå kallt en stund innan servering så de blir sådär sega / knäckiga.
Denna bilden är från förra gången vi bakade kakan
Åh, så gott! Och det är så bra med långpannekakor som man kan göra på ugnsplåt. Mycket kakor, lite besvär. Tror att jag brukar göra något liknande men med syltade apelsinskal och apelsinskal istället för marianne.
Gjorde den kladdkakan för ett par veckor sedan, efter att jag hittat den i din blogg. Serverade bitarna dekorerad med lite citronmeliss, en halva passionsfrukt och en klick lättvispad grädde – jättegott! Gillar fräschören som mintkaramellerna ger.
Tack för en mysig blogg med massor av fin inspiration!
Det låter inte alls dumt, gillar inte för mycket mint men älskar marianne så då måste väl det bli bra 🙂 Får spara detta recept!
Du är grym på att baka och ta vackra läskande bilder
Denna gjorde jag till barnens skolavslutning, jättegod! Dock undrar jag hur stor din marianne påse är? Där jag handlar finns två storlekar…
Jessica : Det är den vanliga storleken – inte den stora påsen.
MUMS! Detta receptet ska jag verkligen testa 🙂