Du behöver till 8 – 10 burgare:
1 kilo nötfärs
2 msk koncentrerad fond
1 tsk sambal oelek
1 ägg
Salt och nymalen peppar
Olivolja
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till hamburgarna, forma till sex stycken burgare.
Pensla burgarna med olivolja , då fastnar de inte lika lätt. Lägg dem på grillen tills de är lagom gyllene och klara.
Önskar man äta LCHF-burgare så skippa bröd, ketchupen, gör gärna egen majonäs. Recept hittar du här
Hej Jenny!
Tack för en bra och inspirerande blogg. Undrar bara vad det är för fond som ska vara i köttfärsen?
Mvh Anna
Hej Anna :
Vilken koncentrerad fond som helst går bra ( förutom skaldjur) 🙂 .
Jag använder mig av kalv eller oxfond när jag lagar hamburgare / köttbullar.
Ha en fortsatt fin Onsdag