Vad roligt det har varit att läsa ikapp vilka ni är och hur ni hittade hit! Sedan var det var ett tag sedan jag hade LCHF-tips på bloggen,men nu är det dags igen. Detta är ett recept som inte innehåller så mycket kolhydrater – och det är jättegott att göra är fyllda paprikahalvor. Jag brukar göra dessa med tacofärs ( dock inte lika LCHF )
Det här behöver du till 6 stycken halvor :
3 stycken avlånga paprikor
2- 3 Mozzarellakulor
Smör
300 gram köttfärs
1/2 riven gul lök
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
Ev. lite kulör soya
salt och peppar
Gör så här:
ställ ugnen på 225 grader.
Hetta upp en sekpanna med smör fräs löken snabbt innan du bryner färsen i samma stekpanna.
När den är klar, så vänder du ner creme fraiche, sambal oelek , salt och peppar.
Låt sjudapå svag värme i ett par minuter. Vill du ha mörkare färg så droppa ner några droppar soya.
Tvätta, dela & kärna ur paprikorna och lägg i en form, fördela köttfärsröran i paprikorna.
Täck de fyllda paprikorna med rikligt av mozzarellaost
Och ställ in formen i mitten på ugnen,
och gratinera tills osten har smält och fått fin färg.
Sedan är det klart att serveras !
Oj så gott detta såg ut!! Måste jag göra ngn dag ..
=)
http://www.youtube.com/watch?v=CzEGqx-yBG0 Lyssna gärna!!:)
Mums, det ser både gott och enkelt ut!
Oj det ser jätte gott ut! Måste testas!!
För hur många personer är receptet? Tror du att det blir för ”blött” om man har i krossade tomater?