Gjorde en liknade maträtt för lite sedan.Och det var väldigt gott, så jag lagade det igen – men vi gjorde järpar istället för biffar.
Och sallad till oss vuxna, och klyftpotatisar i ugn till barnen.
Det här behöver du :
1 kilo nötfärs
1 ägg
2 pressade vitlök
1 1/2 tsk torkad oregano
Valfri mängd finhackad persilja
100 gram finsmulad fetaost
salt & peppar
Olivolja att steka i
Serveras med en grekisksallad: Isbergssallad, tomat, rödlök, fetaost, goda oliver, ringla över lite olivolja och lite salladskrydda och tzatziki
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienserna till biffarna, Och forma runda och lagom stora köttfärsbiffar.
Bryn dem sedan i en stekpanna på medelsvagvärme tills de är klara. Servera tillsammans med salladen och tzatziki.
Även ungsrostade potatis är gott att servera till denna maträtt.
Låter gott!! Vi åker snart till Grekland då lär det väl bli en el tzatziki, så gott ju:)
Ha en bra helg kram Victoria på http://www.victoriasprovkök.se
Ser väldigt gott ut!
Mums vad gott. Åker till Rhodos stad imorgon. Kom lämpligt. Tack.
Gud så goda de var! Gjorde dem igår.. Fick många över som vi ska värma en annan dag också.. (Behöver jag säga att jag stinker vitlök idag?) 🙂
Så gott! Vips så känns det som om man sitter på en taverna i Grekland och har det bra, utan att man behöve resa dit. 🙂
Riktigt gott! Perfekt med tzatsiki och potatis blandad med sötpotatis i ugnen. Blir många gånger till!
Det är riktigt gott!!, en favorit hemma hos oss