Så var det den goda klyftpotatis i ugn som vi åt igår, och denna får ett eget blogginlägg.
Hemmagjorda klyftpotatisar är hundra gånger godare än dessa som man kan se i frysdisken.
12- 15 potatisar
1/2 dl god olivolja
1 hel vitlök
salt
Örtkrydda
Så här gjorde vi klyftpotatis i ugn.
Ställ ugnen på 225 grader. Skrubba, tvätta och skär potatisen i lagom stora klyftor- så att det täcker ugnsplåten. Fördela en hel vitlök över plåten, behåll skalet på.
Ringla över rikligt med olivolja , salt och någon god örtkrydda.
Mormor hade denna kryddan hemma. Den ska köpas nästa gång jag handlar.
en fråga, kan man äta vitlöken sen, med skalet på? eller skalar man av det själv, när man får den på tallriken?
Mums, med ens blev jag väldigt hungrig ; ) Tack för bra recept o fin -fina bilder på ert hus : ))
Håller med! Egna klytftisar är mycket godare än frysta färdigköpta.
Ida : Visst kan man äta vitlöken – den är jättegod:-)
Man skalar den innan- ugnsbakad vitlök smakar smörigt och lite nötaktig.
Det blir så otroligt gott med potatis – och andra rotfrukter – i ugnen! Tala om smakförhöjande:-)
Hej!
Jag skalar vitlöken innan, det blir lättare att äta och lika gott.
Catarina : Jag har skalet på för att inte bränna vitlöken i ugnen ,
Då finns risk att hela vitlöken smakar bränt.
Det lät gott. Har aldrig tänkt på att ha i hela vitlöksklyftor men får ta och testa det nästa gång.
Hej.
Kan använda rapsolja istället för olivolja?
Hälsningar
Sara
Absolut 😀