Rulltårta :
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk mjölk/ vatten
smörkräm:
125 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
(Överbliven smörkräm går bra att spara i kyl, eller frysa in )
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Börja med fyllningen! Vispa lätt äggulorna. Ta fram en annan skål och tärna ner smöret och börja sedan vispa detta tillsammans med florsocker oc vaniljsocker.
Häll i äggsmeten lite i taget och vispa hela tiden till en slät kräm.
Låt denna stå kallt tills det är dags att använda den.
Sedan är det dags för själva rulltårtan:
Börja med att vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna i en skål, innan du vänder ner det i ägg smeten – med vattnet / mjölken.
Bred ut smeten på en ugnsplåtmed bakpapper.
Grädda i mitten på ugnen i 5- 7 minuter. Vänd över den på ett smörpapper / bakplåtspapper, med socker.
om rulltårtan inte släpper så lätt så lägg en fuktig handuk på bakplåtspappret en stund innan.
Låt den sedan svalna innan du brer ut fyllningen.
Och sedan rullar du ihop kakan, då från långsidan tills du har fått en fin rulltårta.
Låt stå i kylen tills den är dags att serveras.
Jag glömde dock bort att sockra smörpappret innan jag vände över rulltårtan 😉
kan man ta bara potatismjöl och utesluta vetemjölet så den blir glutenfri? 🙂