Grekiskt inspirerade grillspett med ungsbakad vitlök- och potatis. Detta grillade vi i helgen, och detta är en klassiker hemma hos oss.
Väldigt gott och väldigt enkelt, uppskattat att grilla istället för fläskfilen eller kycklingspetten som det ofta blir.
Du behöver till 6 personer :
1 kilo köttfärs
salt och peppar
2 msk kalv fond
1/2 msk sambal oelek
Grillspett.
Tillbehör :
Ugnsbakad Vitlöks potatis
Tzatziki
Ostfyllda champinjoner
Sallad med fetaost, oliver, bladgrönsaker , cocktailtomater, rödlök och vattenmelon
Gör så här :
Förbered genom att blötlägga grillspeeten, annars är det lätt att träpinnarna börjar glöda.Rör ihop alla ingredienser till färsspetten. Låt stå kallt ett par timmar innan du ska grilla.
Forma sedan avlånga köttbitar av färsen och trä dem på grillspetten.
Grilla dem tills de är klara, och servera med potatisen och tzatzikin.
För att komma till recepten på dem , klicka på de fet-stilta orden.
Servera sedan med en god sallad.
Åh! Vad smarrigt det ser ut. Måste genast prova nästa gång vi grillar…
Ja, det där var ju en bra variant på spetten. Här är vi igång och grillar massor, det är ju så gott med grillat, av någon anledning blir utelagad mat alltid godare 😉
Kan intyga att detta smakede ypperligt gott fina du <3. Kram och hoppas vi ses snart!
Vilken ost anv du till de fyllda champinjonerna?