Kyckling med mynta- tabouleh och frisk citronyougurt
Det här behöver du till 4 personer :
Bulgur
1 grönsaksbuljong
Bladpersilja
mynta
1 citron
2 dl matlagningsyougurt
salt och peppar
2 tomater
1 gurka
1 röd lök
3 vitlöksklyftor ( denna hoppade jag över)
900 gram kyckling innerfile
olivolja
Och krydda till kycklingen : spiskummin, chilipeppar,salt och svartpeppar
Gör så här:
Rör ihop matlagningsyougurten med rivet skal av en citron , och salt och peppar. Ställ den sedan kallt,
Koka bulgurn med en buljongtärning enligt anvisningar på förpackning. Finhacka rödlöken, och tärna tomaterna , och gurkan och grovhacka ner den färska bladpersilja / myntan. Rör om och blanda ner sedan ner grönskakerna i bulgurn när den är klar.
Krydda kycklingen och stek den klar.
Servera den sedan med bulgurn, och citronyougurten.
Vilken härlig dag. Fräsh o god mat dessutom!
Låter som en fantastisk dag!
Och vilken vacker maträtt.
Det där lät och såg jätte gott ut! Måste testas!