God morgon på er !
Hoppas att ni har haft en riktigt fin helg – med vackert väder! Igår var det riktig sommarvärme i Småland, och vi passade på att vara ute hela dagen. Planterade ny sallad och upptäckte att jordgubbarna redan börjat växa i odlingslådorna! Jag är lite förvånad eftersom jag aldrig haft gröna fingrar, och alla mina krukväxter brukar vissna himla fort här hemma. Men det glädjer mig att jag verkar ha lite tur med trädgården iallafall !
Och nu är det ny vecka och massa nya recept 🙂
Veckans första är : Biffar med chunkypesto och ugnsbakad kulpotatis
Mitt tips är att förbereda köttfärsen redan ett par timmar innan,
och tillsätta lite fond för mer smak.
Det här behöver du till 4 personer :
900 gram småpotatis
Olivolja
salt
Blandfärs
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
( jag hade i 1 msk kalvfond också)
Chunkypesto:
1 gul lök
1 gul paprika
1 fänkål
3 tomater
Olivolja
130 gram röd pesto
1 dl vatten
1 tsk socker
3 krm svartpeppar.
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader, lägg ut den tvättade potatisen på en plåt och ringla över olivolja och strö över salt och in i ugnen cirka 35 minuter.
Under tiden, klyfta löken, paprikan och fänkålen i 2 cm bitar. Och tärna tomaterna, fräs sedan allt i en kastrull med olivolja 5 minuter.Tillsätt peston, vattnet och sockret och svartpepparn. Låt puttra under lock på medelvärme i cirka 15 minuter – smaka av med lite salt. Rör ihop ingredienserna till biffarna och forma 4 biffar och bryn dem klart i smör.
Servera sedan biffarna med chunkysalsan och potatisen.
Receptet kommer från Linas matkasse och får ett bra betyg. Gott!
Och chunkysalsan var riktigt god , minskade dock lite på fänkålen och hade en tsk av chilipeston i också.
Chunkypesto må jeg lage en dag- seg kjempegod ut, som resetn av middagen.
Det är en sak jag har funderat över. Om du tycker det är för privat så behöver du såklart inte svara.
Arbetar du som bloggare eller har du ett annat arbete och sköter bloggen på fritiden? Eftersom du uppdaterar så ofta som du gör så antar jag att detta är din huvudsakliga sysselsättning. Då kommer min nästa fråga. Hur får man ett sådant jobb och kan man försörja sig på det?
Hur mycket köttfärs använde du?