Nu över till dagens recept, och då är det maten som vi åt igår. Och detta är ett smidigt recept , där både lax och sås åker in i ugnen samtidigt. Denna maträtt kan snabbt göras LCHF- vänlig genom att byta ut chilisåsen mot sambal oelek , eller lite cayennepeppar.
till 4 portioner :
4 laxbitar
1 1/2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 skvätt med chilisås ( beroende på hur starkt du gillar)
Salt
Gratinering : Riven västerbottenost.
Serveras med potatis eller bara en sallad
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg laxfilerna i smord form , rör ihop creme fraiche, grädde och chilisås i en skål.
Smaka av med salt. Häll över såsen över fisken och riv över rikligt med god ost.
Gratinera i ugnen tills fisken har en innerteperatur på cirka 58 grader. ( cirka 15- 20 minuter)
Servera med kokt potatis och en god sallad.
Jag är en ny läsare som är helt beroende av din blogg sedan jag hittade den.
Tack för att du skriver och uppdaterar så ofta både här å på fejjan 🙂
Gammal och trogen läsare =) Bästa matbloggen! Tack för alla härliga recpet / Lisa
Gott tips. Köpte laxbitar idag. Får bli under veckan.
Sommarhälsningar från Stockholm
TacK för en underbar mat och inredningsblogg.
Älskar både recepten och bilderna från ert vackra hus.
Underbar matblogg! Du har inte funderat på mat/bak tidning el bok?
Nu in i köket och göra denna lax rätt. Har en del små konstiga bitar från frysen som passar denna rätt.
Gjorde denna lax idag. Jättegod ? Älskar alla recept som du lägger ut här. Din blogg är en stor inspiration. Kram Jeanette
Vad roligt att höra <3
Love these salmon recipes… I live in Australia (born in Norway). Will try them …
Så otroligt gott! Jag älskar peppar och när jag testade detta recept kryddade jag lite extra med svart- och chilipeppar. MUMS! <3
Fantastiskt gott, ny på matlagning så dina recept passar jättebra. Hade ingen termometer men körde på känsla så det blev bra ändå 😊