Vissa veckor är det svårare att planera matscheman än andra, och denna veckan så prövar vi Linas matkasse under tre dagar. Och behöver inte alls fundera på vad vi ska handla och äta.
Men nu dyker receptet på pajen upp som många har mailat och frågat efter 🙂
Pajdeg :
3 dl vetemjöl
125 gram smör
3 tsk kallt vatten
1/2 tsk salt
Fyllning :
500- 600 gram köttfärs
1 finriven gul lök
1 burk med krossade fylliga tomater
1 msk chilisås
50 gram philadelphiaost
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Topping : skivade tomater och riven ost
Soya kulör- för färgens skull
Gör så här :
Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, och tryck ut den i formen, nagga den lätt med en gaffel. Låt vila i kylskåpet i cirka 30 minuter, detta för att förhindra att kanterna ska skjunka ner under gräddning. Ställ sedan ugnen på cirka 200 grader. Värm upp en stekpanna med smör och fräs löken , och den pressade vitlöken utan att den får färg. Lägg ner färsen och bryn den klart. Lägg ner resten av ingredienserna till köttfärsröran och låt sjuda i fem minuter. Under tiden förgräddar du pajskalet i mitten på ugnen i cirka 10 minuter. Häll i fyllningen i skalet, blir köttfärsröran för såsig – undvik att lägga ner den sista vätskan i pajen och toppa med riven ost och skivade tomater. Grädda i cirka 30 minuter, eller tills pajen fått en fin färg.
Klar att serveras med en krispig grönsallad.
Ser verkligen jättegod ut
Har värsta idé torkan på matfronten, har precis gått igenom snudd på hela ditt arkiv 🙂 Tror nog jag fått ihop hela helgen på detta sätt, tack så mycket Jenny! Nu ska jag bara sponsra mataffären lite och sedan ta långledigt ( ja, 4 dgr men iaf..) Trevlig helg!
Viola : vad roligt att du hittat lite recept att pröva till helgen 🙂
Trevlig helg,
Denna ska jag göra idag. Mmmm
Tack för en fin blogg.
Jag kikar förbi flera ggr om dagen:-)
Alltid lika trevligt att läsa.
Kram
oh så gott! Det måste jag testa!
Kan man förvara färdiga pajen i kyl till bjudning dagen efter?:)
Hej
Jätte god paj. Jag undrar om det är gott att byta ut köttfärs mot lammfärs?
Mvh Marlėne
Vilken sista vätska menar du?
Häll i fyllningen i skalet, blir köttfärsröran för såsig – undvik att lägga ner den sista vätskan i pajen