Idag bakades det två plåtar med sega spröda chokladsnitt. En god liten småkaka seg och krispig på samma gång.
Receptet hittade jag på denna mat- och bakbloggen
Jag dubblade receptet.
Det här behöver du :
100 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk sirap, ljus eller mörk
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
Vispa smör, socker och sirap vitt och pösigt med elvisp. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat separat och sikta sedan ned i smör-socker-smeten. Kör ihop till en smulig deg, som du sedan delar i två delar på ett mjölat underlag. Rulla ut delarna till längder, som är lika långa som plåten. Lägg rullarna på bakplåtpappersklädda plåtar och platta till med fingrarna. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter , håll koll – för de bränns lätt.
Jag skar snittar så fort jag tog ut kakorna från ugnen.
Sedan är det bara att frysa in de kakor som inte går åt.
Annars brukar jag oftast baka de här lite större chokladsnitten. Goda vilka som 🙂
Ca: 35 -50 st
De är så goda! Tror att det är samma som jag gjorde med lakrits och polkaströssel på. Testa det nästa gång:
http://mumsfillibaba.blogspot.se/2012/03/chokladkolasnittar-med-piff.html
Vad gott det såg ut! 🙂
OMG!! Man ser verkligen hur sega och goda de är.
Jag hade gärna satt tänderna i både en och två av de där kakorna. Mumma
Vad roligt att du gillade dessa! De är verkligen kanongoda!
Och tack för länkningen, vad glad jag blev! 🙂
Det är supergoda kakor, har bakat dem flera gånger på jobbet till olika tillställningar, jag jobbar som husmor i kyrkan,, och jag brukar ibland pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller hackad mandel. Det blir också väldigt gott 🙂
Ledig imorgon fredag. Baka lite kaka då tror jag.
De är så goda när man gör de tjockare sen har på direkt efter nobless och låter de smälta och smör på.. Låter det stelna åhhh gudomligt gott.. 😀
Varför är det bikarbonat i det ena receptet men inte i den som är du blad?
Som är det dubbla receptet menar jag ☺
Jag bakade nyss dessa och gjorde enligt receptet men tyckte dom blev torra trots att jag ”bara” hade inne dom i 14 minuter
Hur många längder bakade du?
Oj all text kom inte med*
Plattade jag till dom för mycket eller vad kan ha gått fel?
Jag lade till ca 20g smör och lite extra sirap när jag knådade ihop degen. Men den kändes ändå torr men jag vågade inte gå ifrån receptet mer första gången
Jag gjorde 6 längder, degen höll inte ihop för större
Ca 6*3cm och lillfingertjocka. Ska dom vara större ändå?
Ursäkta om det ser ut som jag spammar dig men hälften av texten faller bort när jag trycker på skicka kommentar
Hej! Jag tänkte baka dessa men utesluta kakaon och röra ner hackad vit choklad istället. Tror du att det fungerar eller blir det mer som en ”rinnig sörja” när dom varit i ugnen och chokladen smält? Tacksam för svar ?