Hej,
Sådär ja, nu har jag ordnat fram så ni också kan laga de här hemmagjorda langos:en som vi åt i helgen. Varsågoda, här har ni Tobias recept på dessa frasiga godingar :
Till langosbrödet för 15 små langos :
25 gram jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 kokt potatis
Cirka: 7 dl vetemjöl special
1 liter rapsolja till fritering
Tillbehör :
Gräddfilsås ( 1 dl gräddfil + 1 dl creme fraiche + 2 (1) klyftor vitlök och salt)
2 röd lök finhackade
1 stor burk räkor i lag / eller alternativt nyskalade.
1 burk Röd eller svart rom
1-2 dl lagrad ost
Gör så här:
Lös upp jästen i ljummet vatten, och rör ner salt, mosad potatis och mjöl.
Arbeta till en slät deg, som är ganska lös. Låt den jäsa i cirka 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord, det kan gå åt en dl mjöl för att kavla ut degen.
Dela och kavla i cirka ut degen i cirka 15 mindre langos bitar.
Låt dem jäsa igen , på ett mjölat bakplåtspapper i cirka 10 – 15 minuter.
Häll upp oljan i fritösen eller i en tjockbottnad djup kastrull och hetta upp oljan. Prova att fritera lite vittbröd, det sak bli gyllene.
Fritera sedan bröden så att de blir gyllengula och läg dem på ett hushållspapper så att lite av oljan rinner av.
Under tiden, rör ihop såsen och ställ kallt i tio minuter innan servering.
Sedan är det klart att serveras, med sås, räkor, rom , ost och toppa med lite riven ost.
Riktigt gott!!
Bloggen uppdateras varje dag med nya recept & bilder, för att inte missa uppdateringarna följ den gärna på facebook här. Eller via instagram där ni hittar den :@jennysmatblogg. Och för att söka bland övriga 2000 mat- och bakrecept så hittar ni fliken kategorier högst upp på sidan.
Hoppas ni kommer trivas 🙂
Jiiiises! Langos som är såååå smarrigt! Ser supergott ut. Men vet inte om jag skulle klara av att göra det själv 🙂
Det är enkelt. Jag kan tekomendera att använda avkoket från potatisen för att få ännu mer smak istället för vatten håll kåll på tempraturen bara
Jag älskar plockmat! Detta har aldrig prövats, men det ska jag. Kul att bjuda på.
Ojojoj här var det farligt att titta in när man var hungrig.
Guuuud så gott:)
Mumsfillibabba !!
Fräscht! Man blir riktigt sugen. Ni som är duktiga inom matlagning kan ta en titt på http://www.sweethome.se/sv/tavlingar/tavlingar
Detta ska jag ta o göra till min födelsedag på måndag! Mums!!! 🙂
Åhhh. . .Så gott med Langos bara måste laga detta snart!!
Ser fantastiskt gott ut . Går det o byta ut vetemjölet till ngt annat om man vill ha det glutenfritt ?☺
Går det att frysa in delar av degen för att tillaga vid senare tillfälle?
Langos bra fredags mys kommer att laga den snart
[…] Anpassat efter Jennys Matblogg recept. […]
Gud så mycket gott du gör älskar dina recept. 😍