Goodmorning,
Det känns ju som måndag idag (fast det redan är tisdag) efter den här påskhelgen – har extra mycket att göra denna veckan eftersom vi var bortresta nästan hela förra veckan. Börjar iallafall med att bjuda på ett middagstips – om inte nu i veckan så passar det perfekt till helgen. Och har ni lagat pulled pork & pulled chicken är det nu dags att prova pulled beef. Detta är en stek som behöver en 7- 8 timmar på sig i ugnen på låg temperatur. Det doftar fantastiskt i hela husetnär denna middag står i ugnen – och den är så väl värt att vänta på – ni måste prova.
Mört kött som bara faller isär när man sätter gafflen i det
Det här behöver du till pulled beef :
1 kilo högrev
3 vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
2 msk tomatpure
1 röd finhackad gul lök
1 msk spiskummin
4 dl coca cola
2 msk kinesisk soya
1/2 msk paprikakrydda
Svartpeppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 100- 120 grader. Putsa högreven och lägg i en ugnssäker gryta,skiva vitlöksklyftorna tunt och fördela ut runt omkring och ringla över rapsoljan.
Blanda ihop coca cola, tomatpure finhackad lök, spiskummin , soya och paprikakrydda , svartpeppar, och häll över köttet. Sätt på lock och ställ in i mitten av ugnen.
Låt det stå i 7- 8 timmar – när det är klart så faller köttet isär så fort du drar i det med två gafflar. Jag fick hälla avlite av vätskan innan.
Servera med en god tomatsalsa och gärna i tortillabröd.
För recept på vitlökssås klicka HÄR
I tomatsalsan är det tomat, finhackad lök, koriander olivolja och lite flingsalt. Serveras med fördel rumstempurerad.
Även god att äta med potatispure, klyftpotatis eller i ett gott bröd med lite krispig sallad.
Nu har jag läst så mycket om pulled pork och pulled beef så nu MÅSTE jag snart med prova det! Ser ju hur gott ut som helst 🙂 Hoppas du får en bra tisdag!!
http://www.lotte4.blogspot.com
Har du inte provat än? Då tycker jag minsann att det är dags 😀
Tack för ett bra recept! Enkelt och gott! 🙂
Kul att du gillar receptet 🙂
Tack för all inspiration du ger oss läsare, så himla bra! Har aldrig provat laga något av pulled chicken, pork eller beef utan bara provat på restaurang och det var så himla gott och vill laga det hemma. Men, har inte särskilt mycket utrustning till köket. Kan man tillaga detta i ugnen i en teflonform eller ugnsfast form? Med folie över? Eller behöver man ha någon särskild gryta? Med lock?
Tusen tack, vad glad jag blir.
Ingen särsild utrustning behövs. Bara en gryta som tål ugn – med lock.Jag har en gjutjärns gryta med tillhörnade lock. Borde absolut funka med grillfolie över också.
Lycka till 🙂
En röd hackad gul lök? 🙂
En gul lök – eller röd om man gillar det bättre 🙂
Tack för alla super recept du ger oss! Man får så mycket inspiration:)
Du, jag skulle behöva hjälp med recept/råd till olika sorters buffé mat, jag har tagit an uppdraget att laga mat till 35 pers i början av juni! Det ska vara kall mat, jag tänker mig kanske olika pastasallader m,m. Kanske kan du hjälpa mig?
Pastasallader låter väl jättegott, med lite olika alternativa kalla pajer, och kallskuret kött kanske?
Lycka till
Ja, det var bra tips!
Har du några bra recept på lager?:)
Tack för att du svarade!!:)
Kollar din blogg ofta för bra middags tips. Skulle oxå uppskatta lite buffé tips nu i student och konfirmations tider. Tack
Nu äntligen ska jag också komma till skott och laga pulled pork, köpte fläskkarré igår. Har letat bland dina recept och hittat ett från 18 maj 2013, är det receptet det bästa med karré eller det här receptet, pulled beef, det är ju lite olika ingredienser?
Hej Jenny, älskar din blogg! Har frågor ;Varför Coca cola ? Kan jag ha något annat som vanlig kolsyrat vatten ?
Tacksam för svar !
Det blir super saftigt.
Det gåratt göra med vilken vätska som helst egentligen. Pröva er fram till ett alternativ som passar er.
Kanske barbequesås – det är jättegott.
Hej Jenny!
Går det lika bra med Cola light? Jag äter inte socker och undrar då om det är sockret som gör smaken eller om det är kolsyran?
Hej Jenny!
Hur många portioner är detta ungefär? ?
Det beror lite på hur mycket man äter… Men jag gissar 5- 6 personer 🙂
tror du man kan ”marinera” köttet, alltså lägga alla ingredienser i grytan och sedan låta det stå några timmar i kylen innan man börjar tillagningen?
Funderar på att byta ut tomatpuren mot BBQ-sås och colan mot öl, vad tror du om det?
Det kan man absolut.Låter jättegott. Berätta gärna hur det blev 🙂