Nej då jag har inte glömt receptet på de fyllda räkkrustaderna 🙂
Detta är en perfekt förrätt, då de är lätta att göra och goda är de också. Gillar man inte skaldjur kan man fylla dem med de man gillar.
Det här behöver du:
1 förpackning med krustader
Skagenröra
Färsk dill
Stenbitsrom
Skalade färska räkor till dekoration
Fyll krustaderna och dekorera.
Och om ni missat mina tidigare recept på skagenröra så är detta den jag brukar göra… Dock räcker det att halvera detta receptet om ni inte ska göra till många.
Skagenröra
1 kg oskalade räkor eller 1 pkt skalade i lag eller ca 3-4 dl frysta eller färska räkor utan skal
2 msk hackad dill
1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche eller 2 dl matyoghurt (eller blanda efter tycke)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk pressad citron
2 msk finhackad rödlök
1 burk röd rom
Tina och skala sedan räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet förs Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Hacka dill och skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna. Blanda i majonnäs, crème fraiche eller matyoghurt. Rör ihop till en röra. Tillsätt ev. rom. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. Skagenröran är nu klar att serveras.
Förvaras annars övertäckt i kylskåp!
Vita tänder till sommaren ?? Nu kan du vinna en Forever White tandblekningspenna inne hos mig !! Som vanligtvis kostar 895:-
Jag har testat Forever white men har så känsliga tänder så jag kan inte använda tandblekning som innehåller väteperoxid. Använder bara tandblekning från stella white nu. 🙂
Ååå så gott det ser ut 🙂
I helgen ska jag laga din hallonpannacotta. Mumma
Mmmmmm