Har ni liksom jag massvis med hallon i trädgården då tycker jag att ni ska göra den här. En ljuvligt krämig hallonpannacotta med nutellabotten .
För 10 portioner
10 dl grädde
2 vaniljstänger
1 dl strösocker
400-450 gram hallon
4 stycken gelatinblad
nutella utförd med lite ovispad grädde
chokladcrisp och färska vinbär
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa hallonen till en slät kräm / pure.
Mät upp grädden i en stor kastrull, gör snitt i vaniljstängerna och skrapa ut fröna- lägg både fröna och stängerna i kastrullen.
Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 3-5 minuter. Rör om då och då. Dra bort kastrullen från plattan. Sila ner hallonkrämen i blandningen.
man behöver inte sila, men annars blr det väldigt mycket hallonkärnor i pannacottan. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig. Häller upp chokladsås i serveringsskålarna/ glasen – häll sedan i pannacotta krämen och ställ svalt i 3- 4 timmar.
Dekorera sedan pannacottan med bären och chokladcrispen.
Jamen detta ser oxå så himla gott ut, liksom de härliga blindast med ost o jordgubbar ! Så fräscht o somligt….undrar bara när jag ska hinna med o testa allt det goda du har på din blogg 🙂
Har förresten sett att om man googlar på nattbröd, som du tidigare haft med, så kommer det fram på din gamla blogg bild o recept , på pernillasvärld.
Tack för en härlig o inspirerande blogg.
Med vänlig hälsning,. Christina
Men satan så gott det ser ut!
De här ser så lyxigt goda och fräscha ut!
Oj oj vad gott det såg ut!
Hp sås har jag nog aldrig prövat. Kanske skulle ta och pröva en provpåse. Ska bli intressant att se recepten iaf! /Emma
Mmmmm.
Du är grym som lägger ut sådana här recept när jag ska gå på diet.
Ser heeeelt underbart ut.
Mmmmm! Alltid uppskattat med nya recept på enkla efterrätter som ser riktigt smarrigt ut. Tack!
Åh, så fina de är! Vill ha en på en gång!
Hej Jenny,
Bara måste prova detta!!! Var tvungen att lägga ut på min blogg 🙂
Jag har bett alla att läsa din blogg 🙂 Du är grym. Jag blev jätteglad för din kommentar när jag var i NY 🙂
Kramis
Åh så gott det här ser ut!! Kanske blir till nyårsefterrätten. En fråga bara, kan man göra egengjord chokladsås eller blir det för rinnig?
Kan man göra pannacotta utan gelatin? Kanske är fler vegetarianer som undrar!
Önskar dig ett gott nytt år Jenny! Kram
Tack för alla underbara recept!!
Tänkte testa denna dessert till nyår. Kan man använda frysta hallon? Ska dom isåfall tinas?
Det går bra med halvtinade 🙂
Vilken hörlug bligg!!!!
Detta ser jättegott ut!
Är detta något man tom skulle kunna förbereda idag? /Frida
Tack 🙂
Absolut, det funkar utmärkt.
Haha, Härlig blogg skulle det ju stå…
Testa gelesocker istället för gelatinblad, superenkelt och jag har för mig att det funkar för vegetarianer också. Finns på bakhyllorna i affären 🙂
Efterrätten står nu i kylen i väntan på nyårskvällen. Den har stått snart i 4 timmar men är rinnig. Halverade receptet. Vad har jag gjort för fel?
Har ni något tips på annat än nutella i botten. Inga problem med chokladsmak!