Hej hej,
Måndag idag och sista dagen på påsklovet för oss, snart så kommer Ulrika och hela hennes familj hit. Ska bli jättetrevligt och vi har planerat att grilla ( så länge det inte regnar ) och och sedan ska vi göra påskbakelser till fikat. Och måndagens middagstips till er- om ni kanske har tröttnat på all påskmat – blir denna fläskfilegrytan.
En god och lättlagad gryta, kan serveras med pasta men lika gärna potatis.
äter du LCHF, kan du servera den till broccolimos eller kokta grönsaker.
Det här behöver du :
1 putsad fläskfile
Smör
2 knipplök
4 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 röd finhackad paprika
5-7 champinjoner
2-3 msk kalvfond (konc)
1 msk ljus soya
salt och svartpeppar
Färsk timjan
Gör så här:
Smält ganska mycket smör i en djupare stekpanna, bryn sedan fläskfilen där i,
Häll ner den finskivade löken, hackade paprika och champinjonerna och fräs snabbt.
Mät upp i grädde, creme fraiche, fond och soya. Låt alltsammans sjuda upp och små puttra i 5- 7 minuter.
Smaka av grytan med salt, peppar och färsk timjan.
Servera med sallad och pasta.
Mmmmm
Ja, visst kan det behövas lite annat på tallrikarna nu efter påskamaten som spisats:)
Riktigt gott verkar det här timjan är en riktigt god örtkrydda.