Det blev ett litet shoppingbesök på stan & åkte även förbi skoaffären för lite nytt- ska visa er sen vad vi hittade. Hörde på nyheterna att vädret bara ska bli sämre tills imorgon så vi passade på att grilla till lunch. Det blev hamburgare, med bröd och pommes till barnen. Och för dem som ville blev det en god sallad till burgarna, med blandannat oliver och rödlök och lite blandsallad.
Ikväll ska vi koka kanske världens godaste soppa, iallafall om man frågar barnen. Ska skriva ner receptet till er också, men först godaste hamburgarna.
Grillade på grillfolie – så retfullt när halva hamburgaren åker genom grillgallret 😉
Vi blandar alltid i lite barbequesås- eller köttfond när vi gör hamburgare, det blir så mycket godare och saftigare.
Det här behöver du till 8-10 burgare:
1 kilo blandfärs / eller nötfärs
2 msk med barbequesås ( alternativ en god köttfond)
salt & peppar efter smak
Gör så här:
Blanda ingredienserna och låt stå i kylskåp en tillett par timmar innan du formar till hamburgare. Jag använder mig av en hamburgerpress- (bästa onädiga saken någonsin) Grilla dem & servera genast med valfria tillbehör.