Idag har det varit riktigt kyligt ute om man jämför med fina vädret vi har haft tidigare. Vi grillade burgarna , men dukade upp och åt inomhus istället. Och hemmagjorda burgare i godaste bröden, men jag tyckte nog att dressingen var liiite för söt för min smak , men de andra tyckte att den var god.
Nästa gång så blir det nog lite hemmagjord majonnäs till hamburgarna istället.
Det är riktigt gott det!
Till ca 6-7 burgare behövs:
ca 1 kilo köttfärs
salt & peppar
3-4 msk koncentrerad kalvfond ( det går bra med oxfond också )
olivolja
Gör så här:
Rör ihop samtliga ingredienser och låt stå i kylskåp i ett par timmar.
Forma sedan till lagom stora burgare och precis inna de ska grillas så pensla burgarna med olivolja.
Stek ca 5 minuter på varje sida, burgarna ska inte vändas för mkt, då går de lättare sönder.
Klara att serveras.
Hemmagjorda burgare är det godaste som finns att grilla 🙂
Min son sade igår att han vill ha hemgjorda hamburgare till helgen..! Visst är det gott! Särskilt sen när man grillar dem ute. Trevlig helg önskas med matglada vänliga hälsningar från Katinkas Kitchen
Här gjorde maken egna hamburgare i går, men jag kunde inte äta för att jag hade en bedövning i munnen som inte ville släppa.
Ser kanon gott ut
Åå gott ,gjorde samma igår men gjorde egen bbq sås .. Mums! Trevlig fredag kram C
mmm ser gottt ut men lite svår
Svår??
Har ni testat hemma gjorda Älgburgare. Det är faktiskt