Jag uppdaterar tävlingen här igen då det var svårt att posta kommentarerna.
Tävlingsdags igen!
Vill du vara med och ha chansen att vinna 10 stycken valfria askar med Cantadou färskost.
Då ska du passa på nu, och du kan välja bland flera olika smaker.
Allt du behöver göra är att tipsa om ditt favoritrecept som innehåller Cantadou.
Kanske har ni hunnit pröva detta receptet?
Posta ditt bidrag här bland kommentarerna i detta inlägget, så är du med i tävlingen.
Tävlingen pågår fram till och med på Onsdag den 28 : e nästa vecka. Och vinnaren kommer utses på Torsdagen.
Lycka till.
Åå det e så gott.. Jag älskar att steka fläskfilé i bitar o sen hälla på grädde o en ask cantadou vitlök/örter ,salta o peppra o servera m pasta 😀
Finns det något godare än varm smörgåstårta gjord på bland annat Cantadou??? !!!
Varm smörgåstårta, ca 4 port
1 paket hönökaka (4 kakor)
2 pkt bacon
1 purjolök
150 g färska champinjoner
1 förpackning körsbärstomater
1 paket Cantadou naturell
1 dl grädde
2 dl riven ost
Salt och peppar
Skär bacon fint. Stimla purjolöken och skiva champinjonerna. Fräs allt i stekpanna. Tillsätt Cantadou och grädde och låt koka tills röran tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Gör ordning en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut en hönökaka, bred på 1/3 av fyllningen, lägg på ytterligare en hönökaka samt fyllning, sen ytterligare en hönökaka och fyllning. Avsluta med fjärde och sista hönökakan som lock. Skiva tomaterna och lägg på locket. Toppa med den rivna osten. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Jag brukar ostfylla fläskfilé ( efter ditt recept) 😉
Med cantadou. Gott som bara den.
Hej,
Jag brukar göra biffar med Cantadou i, senast använde jag vitlök/örter. Jag tar då bara färs, cantadou, kalvfond, schalottenlök och lite salt och peppar. Ibland lindar jag bacon om. Bryner i pannan och sätter sedan in i ugnen i 15-20 minuter. Väldigt mumsigt!
Kram Malin
Gjorde dessa lax&wasabi rullar fast med cantadou pepparrot. Mums säger jag bara!
http://lisasgodbitar.wordpress.com/?s=laxrullar
Oxrullader som man rullar in cantadou vitlök i är jättegott! När dom stekt klart brukar jag hälla över mer ost och lite grädde, servera till klyftpotatis och god sallad. Supergott!
Potatispuckar!
8 skalade potatisar, 1 rulle smördeg, 1 ask Cantadouost med vitlök, 3 dl riven Västerbottenost, salt, peppar, 1 ägg till pensling.
Skala o koka potatisen. Pressa den och låt svalna. Kavla ut smördegen lite och bred Cantadouosen över. Lägg den pressade potatisen ovanpå, salt o peppar och strö över riven Västerbottenost. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär ca 3 cm skivor och lägg på en plåt o pensla ägg och strö riven ost över. Grädda 10-15 min 200 grader. Detta är perfekt till en köttbit eller kyckling och ser väldigt ”arbetat” och läckert ut. Supergott!
Lax med Cantadouost
Cantadouost med vitlök blandas med grädde salt och peppar i en skål. Laxbitar efter antal personer, därefter häll över cantadousåsen och lägg lite extra cantadouost på laxen. Gräddas i ugn 20 min på 180 grader (till det fått en gyllenbrun färg). Sedan när laxen tagits ur ugnen hälls räkor efter smak över laxen. De får inte bli sega. Serveras till traditionell svensk kokt potatis med haricoverts. Detta är MUMS!
Hej
Här kommer mitt ”guldrecept”
Gör lammfärsbiffar, blanda i basilika, fetaost, ägg och salt peppar
Bryn biffarna
I med en ask cantadou (efter tycke o smak)
grädde så det blir en härlig sås
puttra en liten stund…..mums
servera med en god sallad, eller bulgur.
Mitt bästa recept med Cantadou är så jäkla enkel och så jäkla gott att jag lär ut den till alla.
Det som behövs är:
Lax
1 pkt cantadou valfri smak.
Lägg laxen i en ugnsfast form, smörj in ovansidan av laxen med Cantadou. Ganska tjockt lager så det blir krämigt och göttigt.
In i ugnen tills laxen är klar, tinad lax ca 15 min på 200 grader.
Satans gött
Hej!
Mitt och framför allt min dotters favoritrecept är lövbiff i vitlöksostsås med pommes frites. Det gör vi ofta när vi ska äta gott men inte har tillgång till vårt eget skafferi och kylskåp t.ex. när man är i fjällen. Det är perfekt en sån gång eftersom det är så få ingredienser och det blir en festmåltid. Det går så klart lika bra med annan smak på osten, men vitlök är vår favorit.
Stek lövbiff. Salta o peppra.
Koka ihop grädde och Cantadou vitlök.
Severa lövbiffen och såsen till pommes frites och sallad.
//Sara
Hej! Mitt favoritrecept är smördegsinbakad kassler med cantadou. Man fyller smördegsplattor med kassler, brer över ett tjockt lager candadou vitlök, lägger på en ananasskiva och en körsbärstomat i hålet på ananasen. Formar dem som småfranskor (frallor) och sätter in i ugnen tills de fått fin färg och är varma. Serveras med en stor sallad till. Såååå gott!
Nu ska det fungera att posta kommentarer igen!
Lycka till 🙂
Klart man vill vara med och tävla.
Din krämiga lchf rätt har vi lagat flera gånger redan. Och den är en storfavorit.
Såååå god.
Hej
Jag lagar en pastarätt med kyckling/räkor creme fraiche och cantadou vitlkösost grillad paprika (på burk) och svamp (valfri sort). Jättegod!!
Mitt bästa recept på cantadou är att lägga den direkt på mackan 🙂
Sen är det också jättegott att lägga på laxen innan den åker in i ugnen.
Färskost tycker jag är perfekt att fylla canneloni med. Valfri smak på färskost blandas med färska örter, grönsaker, stekt bacon, grillad kyckling eller skaldjur. Klickas på färska lasagneplattor och rullas ihop och läggs tätt tätt i en ugnsfast form. På med en go tomatsås och ev en god ost. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Servera med god sallad.
Mitt favoritrecept med cantadou: Stek tärnad kycklingfilé, salta och peppra. Smält cantadou fyra peppar med creme fraich och blanda i kycklingen. Lägg fyllningen utmed långsidan på en stor smördegs rulle och rulla ihop som en rulltårta typ. In i ugnen. Servera med god sallad! Supergott och enkelt =)
Hej Jenny,
här är ett av mina favoritrecept med cantadou;
http://lattaochgodarecept.blogspot.se/2011/03/flaskfile-med-cantadou-vitlok.html
Fortsatt trevlig kväll 🙂
KRAM
Oxfilé
50 g cantadou vitlök
peppar, salt
smör
Sås:
1-2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
100 g cantadou vitlök
1 dl torrt vitt vin
3/4 msk fransk senap
salt
2-3 dl vispgrädde
Hacka och fräs löken. Pressa ner vitlök. Tillsätt ost och låt den smälta. Rör ner vin, senat och grädde och puttra. Salta, peppra.
Skär köttet i 4 cm bitar. Platta ut så att de kan vikas runt ca 1-2 tsk ost. Tryck till på kanterna och peppra.
Stek köttet.
Yammi!!
Jag brukar göra en pastasås på champinjoner, bacon, äpple, creme fraishe eller grädde och cantadous ”4 peppar”.. mums tycker vi..
Fylld kycklingfilé med Cantadou färskost ”Basilika och vitlök”, samt soltorkade tomater.
1. Skär ett snitt i kycklingfiléerna. (1st/portion)
2. Blanda ihop färskosten med hackade soltorkade tomater, tillsätt salt och peppar efter smak. (Även färsk basilika gör det ännu godare!)
3. Lägg de fyllda kycklingfiléerna i en smord form, och sätt in i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. (Skär ett snitt och se efter)
4. Ta ut formen ur ugnen, och servera genast med ex ris och en god sallad!
(Man kan även servera en sås till, bestående av lite grädde och Cantadou färskost valfri smak, ex samma som i fyllningen.)
Enkelt och gott! 🙂
Smördegsinbakad potatis med Cantadou, mumma 🙂
Värm ugnen till 180 grader.
Skala och riv grovt 400 g potatis och stek den mjuk i smör (låg värme)
Kavla ut smördegen till en platta på ca 15×20 cm
Blanda Cantadou vitlök och potatis och smaka av med salt
Bred ut potatisröran på smördegsplattan och rulla som en rulltårta
Vispa ett ägg och pensla rullen innan du gräddar den i ca 35 minuter.
Låt den svalna
Mmm
Jag brukar göra fylld kycklingfilé med cantadou.
Antingen direkt i stekpanna eller i ugnen.
Ny vinnare är utsedd.
Grattis Jessica 🙂