Igår bakade Thelma och hennes kompis Tindra en kladdkaka till fikat,
en chokladkaka med smak av polka.
Du behöver inte använda Polkagrischoklad som jag gjort. Ta den som du gillar bäst 🙂
Till en form 18-20 cm diameter behövs:
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 6 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 gram smält smör
200 gram mjölkchoklad med smak av polka
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret. Låt svalna. Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret. och grädda i mitten på ugnen i ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt stanna till sig.
Under tiden smälter du en förpackning choklad med polkasmak över ett vattenbad och bred detta sedan över kladdkakan , när den svalnat
Klar att servera med vispad grädde eller gräddglass
Den är lika god ( om inte godare ) när den stått kallt i några timmar….
Det där hade ju varit gott att ha hemma just nu:)
Kram kram Victoria på http://Www.victoriasprovkök.se
Yammi! Alla kladdiga chokladkakor välkomnas!
Hej Jenny…
Den här kakan är nog det smaskigaste jag sett på bild nån gång 🙂
Den måste jag bara prova.
Tack för ännu ett härligt recept.
Kram på dig
Jessica
Denna måste ni prov-baka.
Det är en sådan kladdkaka som man inte kan misslyckas med. Så god! 🙂
Så god den ser ut och enkel att göra. Får bli till Påsk när barnbarnen kommer. Ha det så bra. Hälsningar från Stockholm.
Ser helt perfekt kladdig ut. LJUVLIG <3. Får gäster till helgen så denna blir det att bjuda på!
Mums 🙂 Så gott!
Mumsfillibabba.
Den ser farligt god ut. Iallafall för en chokladtok som mig.
Vilka duktiga tjejer som hjälper till att baka till fikat 🙂
Bakade denna kladdkakan igår och den blev jättegod! 🙂
Tror du denna skulle funka med den nya Marabou-chokladen med Oreos ovanpå istället?
Absolut- låter jättesmarrigt.
Lycka till
Chokladen är inhandlad och ska bakas ikväll för att avnjutas imorgon – återkommer med besked om hur det blev 🙂
Måste fråga när man väl har brett på chokladen är de ju geggigt o så, ska ja bara ställa in den som den är i kylskåpet alternativt frysen, tänkte om den blir torr? O en påse över fastnar de inte i gegget? Please hjälp
Jag brukar ta på den där runda formen igen och lägga en tallrik över 🙂
Aaah Great Tack så mycket 🙂