Och så är det dags för det sista receptet från Linas matkasse.
Kalkon med dillsås , potatis och morotsstubbar
Det roliga med sådana här matkassar är att man prövar recept som man inte kanske hade valt att göra annars.
Och det som blev allra mest uppskattat bland middagarna var laxen vi åt. Det recepetet hittar du här.
Det här behöver du :
900 gram Potatis
400 gram Morötter
1 msk olja
600 gram grytbitar av kalkon ( finns frysta)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till såsen:
1 msk vetemjöl
1/2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1/2 msk socker
100 gram philadelphiaose
1/2 kruka färsk dill
Gör så här:
Skala potatis och morötter, koka potatisen klar i saltat vatten.
Skär stubbar av morötterna och koka dem lagom mjuka.
Hetta upp oljan i en kastrull och stek grytbitarna ( tinade ) och salta & krydda.
Under tiden vispar du ihop i en annan kastrull 1 msk mjöl med 1/2 dl vatten, tillsätt sedan ytterligare 2 1/2 dl vatten och vispa ner.
Smula ner kycklingbuljongen, och 1/2 msk socker. Låt sjuda upp till såsen tjocknat,
och dra bort kastrullen från plattan och vänd ner philadelphiaosten till en slät sås. Klipp ner färsk dill.
Vänd sedan ner såsen över kalkonen, och servera detta till potatisen och morotsstubbarna.
Smaklig måltid.
Verkligen mat för alla smaker.
Jag förstår inte hur du orkar laga all denna mat 😉
Men stooooort tack för en underbar och fantastisk mat sida