God morgon!
Redan måndagmorgon och veckans första tips och recept blir en nyttig frukost, LCHF / GI. En hemmagjorda nötmüslin.
Jag serverade den till vanlig filmjölk, äter du LCHF kan du välja den turkiska yougurten (osötad)
Du behöver :
1 dl av tex. grovhackade nötter , valnötter, sötmandel
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl kokos
1 / 2 dl rapsolja
1 dl vatten
salt
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Blanda alla nötter / frön / kokos och strö ut över en långpanna.
Blanda vattnet och oljan och fördela över nötterna.
Rosta i mitten på ugnen i ca 15minuter.
Rör om då och då. Viktigt att det inte bränns.
Förvara sedan müslin i en glasburk, med tättslutande lock.
Hemmagjord musli är alltid godast!
Härligt 😉 gärna mer lchf
Men varför äter man inte muslin naturell? förklara proceduren med ugnen? *fattar inte*
Hur mycket kan man äta av den hemmagjorda muslin för att inte få i sig för mycket kolhydrater?
Annika : Det beror på hur mkt kolhydrater du ”får” äta per dag.
är det för att viktminska eller hålla vikten?
Hej!
Jag tänkte bara höra ska det vara kokosflingor eller riven kokos? 🙂
Kokosflingor 🙂
Ingen risk att det möglar? Är ju rätt fuktigt o oljigt….
Grymt gott är det dock?
Den ska vara rätt torr när den är klar 🙂