God lördag!
Vilken god frukost vi åt imorse! Jacob hade nämligen bakat scones igen , och så blev det färskpressad juice till detta som både är gott och nyttigt. Och nu efter denna stadiga frukosten så ska vi ta och packa ut oss i det härliga vintervädret!
En god start på en lördag!
Bästa sconesreceptet :
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
100 gram smör
Toppa med vallmofrön eller solroskärnor
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Rör i hop de torra ingredienserna först.
Rör sedan i mjölk , och tärna ner smöret och arbeta till en deg.
Fördela sedan till 5- 6 olika bullar och lägg på en klädd plåt och skär ett kryss på toppen.
Strö över frön eller kärnor och grädda tills bullarna fått fin färg.
Servera genast med ost, och en god marmelad.
Vilka hjälpsamma barn du har!
Mutar du dem med extra veckopeng 🙂 ha ha!
Jag bakar ofta dina scones. De är godast. 🙂
Härlig bild på en god frukost.
Hur länge ska de gräddas på ett ungefär…?
Trevlig lördagkväll!
Dina barn har ärvt ditt matintresse:-). Skönt att bli lite bortskämd!
Anneli : ungefär 10- 15 minuter.
Beror på hur stora man gör sconsen.
Ja, helgmornar är ju helt underbara!!
ha en fortsatt skön helg:-)
kram
Ja, en lång frukost med nybakat på en ledig dag är inte alls dumt:) En perfekt start på dagen!
Mina scones smakar gott även nästa morgon
Man borde unna sig goda frukostar varje helg!!!
Åh vad gott!