Hej och god morgon!
Idag är alla friska och krya – och Melvin tillbaka till förskolan efter en extra feberfri dag hemma:-) Och även Jonathan är frisk från migränen igår.
Barnen är i skolan men liten Nomi är hemma idag .
Så vi ska passa på att åka in till stan och fika lite och uträtta några ärenden.
Denna dagen startade vi med en god frukosten med smörgåsbakelser – som vi egentligen skulle ätit i gårkväll. De var lika goda idag – om inte godare.
Till 3 stycken stora smörgåsbakelser
alternativt 6 stycken mindre förrätter.
9 stycken mjuka rostbröd
1 burk med tonfisk
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
Lite finhacka rödlök- efter eget tycke
salt och svart peppar
Till fyllningen runt bakelsen
1 1/2 dl vispad grädde
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
Förslag till garnering:
Räkor / kräftor
Ostrullar
hackade ägg
citron
färsk dill
Stenbitsrom
ostbågar ( smulade )
eller frukt
Jag använde mig av en citronmajonäs,
som var jättegod till dessa bakelser med räkor.
Tryck ut runda cirklar i rostbrödet, antingen med en rund pepparkaksform, eller ett glas.
Rör ihop tonfisk, creme fraiche, majonnäs smak av med salt och peppar. Ev. rör du ner en msk till med majonnäs och creme fraiche så att du får en fin konsistens på den.
Bred på detta på de runda mackorna. Både på första och andra lagret.
Gör sedan fyllningen runt bakelsen.
Vispa grädde och rör ner creme fraiche + majonnäs till en slät smet.
Bred sedan ett täckande ( ganska mycket ) lager med denna. Snåla inte på fyllningarna, för det är detta som gör dem saftiga!!
Täck dem och ställ in i kylen över natten.
Garnera dem valfritt precis innan det är dags att servera dem !
Lyxfrulle;-)
Härligt att nu alla är friska igen!! 🙂