Hej och god morgon.
Vi har precis ätit en god frukost och ska snart ut och promenera i det fina vintervädret . Vi var ute även igår och passade på att fotade lite fina kvarnar längst vägen- det finns ju ganska gott om dem här på Öland.
En av alla de fina väderkvarnar vi passerade.
Och till mellanmålet igår blev vi bjudna på Daries pizzasnurror / pizzabullar. Och självklart så har jag tjatat till mig receptet. Jättegoda var de! ( Går att variera fyllningen som man vill – jag brukar ha rökt skinka i dem när jag bakar )
Det här behöver du till ca 30-35 små pizzabullar :
50 gram jäst
75 gram smör / olja
5 dl mjölk
1 tsk salt
13 dl vetemjöl ( alternativt lite olika blandade mjölsorter )
Fyllning
1 dl Tomatpure
Oregano
3 pkt bacon
3 dl riven ost
Garnering:
Uppvispat ägg
ost
Gör så här:
Klipp baconet smått, och fräs detta. Låt svalna.
Ställ ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, och tillsätt mjölken – och värm upp till fingervarmt.
Häll lite av spadet över jästen och rör tills jästen helt har löst upp sig, och tillsätt resten av degspadet under omrörning.
Rör sedan ner nästan allt mjöl och även saltet . Spara lite mjöl till du ska baka ut.
Låt sedan degen jäsa i 30 minuter , under bakhandduk.
Sedan är det dags att baka ut – dela degen i 4 delar.
Och rulla ut dem till rektanglar.
Smöra sedan på tomatpuren på degen, och strö över fyllningen. Sedan rullar du ihop detta till en längd och skär i lagom stora skivor och lägger dy upp bullarna på bakplåten eller i formar.
åt sedan jäsa i ytterligare 30 minuter under bakhandduk, och sedan penslar du bullarna med uppvispat ägg och strör, över riktligt med ost innan de ska gräddas i mitten av ugnen .
När de sedan har fått en gyllene färg , så är de klara att serveras 🙂
Vilken rolig idé! Pizzabullar i kanelbulleskepnad. Kanske något på kommande barnkalas?
/Anders och Lena
det är så gott med pizzabullar :). nybakade med ett glas kall mjölk.. mums!
Pizzabullar är goda. Nu var det länge sedan jag gjorde sådana, tack för påminnelsen 🙂
Ser supergoda ut!
Här kommer ett mattips till veckan. Alla mat och fisk älskare bara måste dessa tetta =)! / Lisa
http://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/02/12/torsk-med-brynt-apelsinsmor/
Vilka härlig pic-nic bullar:) Ha en fin vecka!
Hej!
Oj vilka recept du visat nu, ska garenterat prova att göra cheescake brownies till min födelsedag. Då är jag tillåten att äta socker och mjöl igen hihi.
Ha en fin söndagskväll!
Älskar dina fantastiska bilder 🙂 du är så duktig!
Ser supergoda ut!!
Åh ! Du har så många härliga recept och bilder på din blogg…älskar den 🙂
Mycket praktiskt och passar som utflyktsfika
Finns ett enklare sätt som jag brukar göra, jag gör en sconesdeg och gör pizzasnurror med den… Blir minst lika gott =)
Dom ser jätte goda. Dom måste jag prova
Låter gott! Hur funkar de att frysa in?
Funkar jättebra att frysa 🙂