Hej svejs!
Redan torsdag idag, tänk var tiden går snabbt 🙂
I eftermiddag får vi fikagäster – så idag tänkte jag baka efter ett nytt recept jag hittat nämligen en kolapaj med olika sorters nötter.
Men innan dess blir det ett middagstips, en kycklingrätt som serverades med ris, och nykokt sparris.
Middag för 4-5 personer
Ris
4-5 kycklingfileer
2 dl vatten
2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1- 2 msk kinesisk soya
Salt och peppar
Efter kycklingen kommer ut ur ugnen :
philadelphiaost eller maizena
Soya kulör
En eller ett par tsk svartvinbärsgele
Serveras med ris, nykokt sparris och toppa gärnamed goda soltorkade tomater.
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Smörstek kycklingen lite snabbt i en stekpanna, så att de får fin färg. Lägg kycklingfileerna i en smord form- salta och peppra lite.
Vispa ihop samtliga ingredienser- förutom gelén- till såsen och häll över kycklingen.
Ställ in i ugnen. Tiden i ugnen beror på hur tjocka fileerna är. Kycklingköttet ska vara vitt, och köttsaften ska inte vara rosa. När kycklingen är klar så ta ut dem och sila såsen ner i en kastrull, Smaka av såsen med en eller ett par tsk gele, samt red av såsen vid behov, med philadelphiaost eller mjölrening. Ev. några droppar soyakulör om du önskar lite mörkare sås. Låt sjuda ett par minuter och häll över kycklingen igen.
Servera kycklingen med nykokt ris och sparris.
Mumsfillibabba !!
Gott och snabbt med kycklingfileer
Hej min nr 1 i bakinspiration =) Har du testat göra chokladsuffle? Något bra recept isåfall? Blev grymt sugen på att testa efter gårdagens mästerkockar. / Lisa
🙂
Guuu så mkt gott du har på din blogg, blir grymt hungrig o sötsugen av att läsa om allt!! 🙂
//Klas
du hade mycket gott här på din sida att kolla på.
Mamma C
Har du några recept på ”smala” efterrätter, helst sådana utan socker eller annan sötning, eller att man åtminstone kan plocka bort det om man vill?
Yes! Får gäster imorrn och då får detta bli huvudrätten!
Gott de ser ut!
Shit vad lika du och din dotter är! 🙂
Ja, kyckling brukar gå hem i de flesta läger.-) Ser jättegott ut.
ha det gott!
Mmmm, vad gott det ser ut. Kyckling är gott i alla dess former 🙂
Kram kram
Lisas godbitar 🙂
Tyvärr har jag inget recept på detta.
Men jag vill också göra chokladsuffle – snarast. Så det kommer absolut att dyka upp ett recept snart 🙂