En god långfrukost startade denna dagen.Och här skiner solen och det är härligt med en riktig vinter – men brrrrr så väldigt kallt det är ute.
Tillbaka till schlagerkvällen igår – den var jättespännande.
Och jag tyckte också att Looren var bäst , helt klart värdig en finalplats i globen!
Schlagersnacksen som jag hade gjort efter Coops schlagermeny var dessa parmesansnacks,
salamichips med en fänkålsdipp
Salamichipsen :
Skivad tunn salami
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader,
Lägg upp den skivade salamin på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen i 8 – 10 minuter
Låt svalna tills de är krispiga.
Pamesansnacks ca 30 stycken:
4 dl grovt riven parmesan
1 dl torkade tranbär ( kan uteslutas om man är äter strikt LCHF )
1 dl pistagenötter
Gör så här :
Hacka tranbären och pistagenötterna grovt.
Blanda dem med osten i en skål.
Fördela blandningen på 2 plåtar med bakplåtspapper.
Platta ut högarna något och ställ in i ugnen i ca 8 minuter.
Låt svalna till de blir krispiga
Dipp med fänkål
3 msk fänkålsfrön hela
2 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
Gör så här :
Rosta fänkålsfröna i en torr och het platta.
Var försiktig, för de bränns lätt.
Mortla fröna grovt och rör ihop med creme fraiche och salt.
Låt stå svalt innan servering.
Såg gott ut!
Det här såg gott ut, bra med tips på Snacks.
Ha en skön söndag /Jimmie
Måste testa de där parmesansnacksen, ser ju tokgott ut 🙂